Fāzels: Neviens negrasās Latvijai un Baltkrievijai atņemt pasaules čempionātu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Renē Fāzels
Renē Fāzels Foto: EPA/LETA

Neviens negrasās Latvijai un Baltkrievijai atņemt pasaules hokeja čempionātu, taču turnīru varbūt varētu pārcelt par gadu uz priekšu, atzīst Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

2020. gada pasaules čempionāts hokejā bija paredzēts Šveicē, taču turnīrs ir atcelts. Savukārt nākamgad pasaules čempionāts plānots Rīgā un Minskā.

Tomēr netiek izslēgts variants, ka nākamgad turnīru uzņem Šveice, bet Latvija un Baltkrievija organizē pasaules čempionātu 2022. gadā.

Fāzels izdevumam "sport-express.ru" norādīja, ka šobrīd plānā ir nākamā gada pasaules čempionātu rīkot Latvijā un Baltkrievijā.

"Tāds ir plāns. Mums par šo tēmu bija diskusija. Un mums joprojām ir jāizvērtē šāda soļa iespējamība. Nākamnedēļ to arī darīsim. Organizēt turnīra pārcelšanu ir sarežģīti. Apkoposim visus viedokļus," teica Fāzels.

IIHF prezidents atzīmēja, ka pasaules čempionātu rīkotāji jau ir apstiprināti līdz pat 2025. gadam - Somija (2022), Krievija (2023), Čehija (2024), Zviedrija un Dānija (2025). 

Arī šim valstīm būšot diskusijas par to, vai kāda no tām varbūt ir ar mieru pārcelt turnīru uz vēlāku laiku. "Ja kāds piekritīs, varbūt īstenosim pārcelšanu," piebilda IIHF prezidents.

"Jūs taču saprotat, ka neviens negrasās Baltkrievijai un Latvijai atņemt pasaules čempionātu. Tas vienkārši tiks pārcelts par gadu uz priekšu, ja mēs līdz tam tiešām nonāksim," teica Fāzels.

"Tomēr par to ir vēl pāragri spriest. Mums ir jādiskutē ar nākamo piecu pasaules čempionātu organizatoru komitejām."

Latvija pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006. gadā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu