NHL iezīmē sezonas atsākšanas scenārijus

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība turpina strādāt pie risinājumiem, kā varētu atsākt 2019./2020. gada sezonu, kas tika pārtraukta koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ. 

NHL sezona tika pārtraukta 12. martā, bet komandām un hokejistiem pašizolācija šobrīd ir līdz 30. aprīlim.

Līgas komisārs Gerijs Betmens iepriekš pauda, ka sezona varētu atsākties vasarā. Tagad iezīmēts scenārijs, kā tas varētu notikt. 

NHL mājas lapā tiek ziņots, ka sezonu varētu atsākt, mačus aizvadot četrās arēnās katrā pa trim spēlēm dienā. Bez skatītāju klātbūtnes. 

Betmens ideālā variantā pieļauj, ka tā varētu noslēgt regulāro čempionātu un sezonu turpināt ar Stenlija kausa izcīņu. Komandas aizvadījušas 68-71 spēli, bet regulārajā turnīrā katrai vienībai jānospēlē 82 mači. 

"Nevaram spēlēt koledžu laukumos, kas atrodas mazākās pilsētās, jo mums ir nepieciešama visa NHL infrastruktūra. Gadījumā, ja spēles notiks pēc centralizētas sistēmas, mums būs nepieciešamas arēnas ar vairākām ģērbtuvēm, piemērotām tehnoloģijām, procedūrām, bortiem un aizsargstikliem, video atkārtojuma iespējām, kā arī daudz ko citu," pamatoja Betmens, kurš norādīja, ka par konkrētām pilsētām runa vēl nav bijusi.

Lai aizvadītu spēles četrās arēnās, komandu rīcībā kopumā jābūt pieejamām vismaz četrām ģērbtuvēm, kas nodrošinātu iespēju apkalpojošajam personālam tās regulāri dezinficēt.

"Iespējams, rīkosim mačus divās pilsētās. Šobrīd vēl nespējam to paredzēt," piebilda NHL komisārs. "Nav norādījuma, ka spēles jāaizvada starp vienas divīzijas komandām, lai arī centralizētā sistēma paredz līdzīgu izspēles formātu," skaidroja Betmens. "Mači noritētu pilsētā, kas iepriekš nebija koronavīrusa "karstais punkts"."

"Skaidrs, ka dueļi notiks tikai tajās arēnās, kuras spēj uzņemt sešas līdz astoņas komandas. Pie šāda apjoma jāsaprot, ka arēnām jāspēj nodrošināt vairāki treniņu laukumi un cits aprīkojums"

"Nesacenšamies, kura no līgām ātrāk atsāks sezonu. Neesam sacīkstē," situāciju aprakstīja NHL komisārs. "Lai arī spēlētāji, iespējams, jau kādu laiku aizvada fiziskos treniņus, uz ledus viņi nav kāpuši jau vairāk nekā mēnesi. Pirms atsāksim sezonu pārliecināsimies, ka visiem tika dota iespēja atgūt formu... Nevēlamies savus spēlētājus pakļaut veselības riskam."

NHL kopumā konstatēti astoņi Covid-19 saslimšanas gadījumi, no kuriem pieci bija Otavas "Senators" vienībā. Šo komandu pārstāv arī Rūdolfs Balcers.

"Spēles varam aizvadīt arī vasarā, jo jau rēķināmies, ka nākamās sezonas starts būs vēlāk nekā ierasts. Šī iemesla dēļ mums ir gana daudz laika, tāpēc nesteigsimies ar lēmumu pieņemšanu."

Trešdien sarunā ar kanālu "Sportsnet" Betmens atklāja, ka NHL vadība aizvien apsver iespēju jauno spēlētāju draftu aizvadīt jūnijā, savukārt sezonas atlikušie mači un izslēgšanas turnīrs varētu notiks četros ledus laukumos, kuros ik dienu tiktu aizvadītas trīs spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu