LFF valde lemj par 100 000 eiro piešķiršanu tiesnešu un klubu atbalstam (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Kučinska
Anastasija Kučinska Foto: Publicitātes foto

Latvijas Futbola federācija (LFF) pirmdien notikušajā valdes sēdē lēma par papildu 100 000 eiro piešķiršanu tiesnešu un futbola klubu atbalstam, vēsta LFF valdes locekle un LFF Darba grupas operatīvai biedru atbalsta sistēmas izveidei vadītāja Anastasija Kučinska.

Esmu gandarīta, ka LFF valdes sēdē šodien izdevās vienoties par konstruktīvu risinājumu - apstiprinājām nolikumu, kas paredz atbalsta sistēmu un kritērijus 100 000 eiro finansējuma piešķiršanai federācijas biedru un tiesnešu atbalstam Covid-19 pandēmijas izraisītās ārkārtējās situācijas apstākļos," pauda Kučinska. 

"Esam sadzirdējuši futbola klubu aicinājumu un izprotam atbalsta nepieciešamību. LFF šobrīd ir daudz citu rūpju, tāpēc pateicos klubiem un cilvēkiem, kuri spēja uzņemties iniciatīvu un ierosināt šo jautājumu LFF valdei."

Kučinska arī norādīja, ka uz atbalstu varēs cerēt futbola klubi, īpaši finansiāli neaizsargātākie.

"Lielākā daļa no atvēlēta finansējuma ir paredzēta futbola klubu atbalstam, prioritāri novirzot to finansiāli visneaizsargātākajām futbola komandām, kas nesaņem valsts dotācijas un pastāv, pateicoties vecāku un sponsoru līdzekļiem. Daļa finansējuma paredzēta Virslīgas, pirmās līgas un telpu futbola virslīgas sacensību tiesnešu un tiesnešu inspektoru atbalstam. Tiesneši varētu saņemt līdz pat 70% no atlīdzības, ko būtu saņēmuši par spēļu tiesāšanu ikdienas apstākļos," līdzekļu izlietojumu ieskicēja LFF valdes locekle.

"Informācija par pieteikšanās iespējām un kritērijiem tiks publicēja LFF interneta mājas lapā, lai klubi varētu pieteikties pēc iespējas ātrāk. Ceru, ka LFF birokrātija būs minimāla un lēmumu pieņemšana - operatīva, lai atbalsts būtu savlaicīgs."

Kučinska neslēpa, ka šis būs vienreizējs atbalsts. LFF šobrīd strādājot pie plāna, kas Latvijas komandām ļautu atsākt treniņus. Viņa gan neizslēdza iespēju, ka ārkārtas stāvokļa pagarināšanas gadījumā, LFF valde varētu izskatīt iespēju vēl kādiem atbalsta mehānismiem, kas, iespējams, nodrošinātu papildu finansējumu.

LFF piektdien ir nosūtījusi aicinājumu Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) un Veselības ministrijai (VM) izvērtēt iespējas mazināt Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus un atļaut organizētu bērnu, jauniešu un pieaugušo sportiskās aktivitātes ārā.

LFF aicina atļaut vadīt āra sporta nodarbības "pēc iespējas drīzākā termiņā" tām sporta organizācijām, kuras "ir spējīgas nodrošināt visus nepieciešamos drošības pasākumus".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu