Čempionvienību "Riga" atstāj uzbrucējs Ļubičičs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Stefans Ļubičičs
Stefans Ļubičičs Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Latvijas čempione futbolā "Riga" otrdien paziņoja par līgumsaistību pārtraukšanu ar vienības uzbrucēju Stefanu Ļubičiču, viņam kļūstot par otro futbolistu, kurš īsā laika sprīdī atstājis galvaspilsētas komandu, vēstīts "Riga" mājaslapā.

Pēc abpusējas vienošanās "Riga" nolēmusi pārtraukt sadarbību ar 20 gadus veco uzbrucēju Ļubičiču.

1999.gadā Islandē dzimušais Ļubičičs "Riga" pievienojās pirms 2020.gada sezonas. Futbolists uz pārbaudes laiku rīdzinieku rindas papildināja pēc 2019.gada sezonas noslēguma treniņnometnē Kiprā, kur veiksmīgi aizvadīja pārbaudes spēles, iegūstot iespēju aizvadīt visu starpsezonu ar Latvijas komandu.

Uzbrucējs pilnvērtīgi trenējās visas starpsezonas laikā, ieskaitot treniņnometnes Apvienotajos Arābu Emirātos un Kiprā. Šajā laikā futbolists diezgan bieži cīnījās ar nelieliem savainojumiem, kā rezultātā Ļubičičam aizvien grūtāk klājās ar iekšējo konkurenci.

Maija beigās abas puses sēdās pie galda un pieņēma abpusējo vienošanos neturpināt sadarbību. 

"Riga" savā sastāvā vairs neredzēs horvātu pussargu Tomislavu Šariču, kurš komandā pavadīja divas sezonas. Šī gada vasarā noslēdzas Šariča līgums, un abas puses nolēmušas sadarbību neturpināt.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāstartē 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas stāvokli. Vēl 12.martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Pēc valdības ceturtdienas lēmuma, kas paredz, ka ar 1.jūniju dažādās jomās, tostarp sportā, tiks mīkstināti ierobežojumi, kas iepriekš noteikti koronavīrusa izplatības dēļ, futbola virslīgas sezonas atsākšanās tiek plānota jūnijā. Lai kvalitatīvi aizvadītu trīs apļus, meistarsacīkstēm jāsākas ne vēlāk par jūniju pirmo pusi.

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, bet par divām vairāk nekā aizpērn. Laukumos šogad dosies "Riga", RFS, "Ventspils", "Valmieras", Jūrmalas "Spartaks", "Liepājas", "Jelgavas", "Daugavpils", "Metta" un "Tukums 2000/TSS" komandas.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu