Girgensona komandas biedrs Okposo pārcietis ceļgala operāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kails Okposo
Kails Okposo Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Bufalo "Sabres" uzbrucējs Kails Okposo pārcietis ceļgala operāciju, kā dēļ būs spiests sešas nedēļas pavadīt rehabilitācijā.

NHL pirmdien sāks atgriešanās spēlē procesa otro posmu, ļaujot spēlētājiem atgriezties savās treniņu telpās pilsētās, kur to atļauj veselības aizsardzības ierēdņi, bet ceturtdien klubu īpašnieki un spēlētāji vienojās par 24 komandu izslēgšanas spēļu formātu.

Pēc tam, kad noskaidrojās, kādā formātā tiks turpināta NHL sezona, Okposo šonedēļ gūlās zem skalpeļa, lai savestu kārtībā savu labo ceļgalu. Komanda par šiem jaunumiem paziņoja piektdien, norādot, ka uzbrucējs treniņos varētu atgriezties ne ātrāk par sešām nedēļām.

"Sabres" bija viena no septiņām komandām, kas neiekļuva 24 spēcīgāko vienību pulkā. Tostarp bija arī Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators".

Okposo šosezon traumu dēļ izlaida kopumā 16 spēles. 13 sezonas NHL pavadījušais uzbrucējs šosezon 52 spēlēs guva deviņus vārtus un pievienoja desmit rezultatīvas piespēles.

Pēdējos gados Okposo loma NHL komandās ir palikusi mazāka, uzbrucējam lielākoties spēlējot trešajā vai ceturtajā maiņā.

Jau ziņots, ka NHL spēlētāji tagad varēs piedalīties nelielu grupu komandu treniņos, kuros vienlaikus varēs piedalīties līdz pat sešiem spēlētājam. hokejisti varēs atsākt slidošanas sesijas, taču treneri uz ledus nedrīkstēs atrasties.

Jaunie līgas drošības noteikumi nosaka arī to, ka spēlētājiem ir jāvalkā sejas segumi telpās, izņemot gadījumus, kad viņi trenējas sporta zālē vai uz ledus.

Lielākā daļa NHL spēlētāju kopš koronavīrusa pandēmijas dēļ pārtrauktās regulārās sezonas 12.martā nav slidojuši.

Līgas komisārs Gerijs Betmens pagājušajā nedēļā paziņoja, ka līga izbeigs pašreizējo pārtraukumu, NHL atsākot spēli divās pilsētās.

Klubu īpašnieki un spēlētāji ceturtdien vienojās arī par 24 komandu izslēgšanas spēļu formātu.

Formāts paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Līga un spēlētāju arodbiedrība arī vienojās, ka izslēgšanas spēles nenotiks tradicionālajā spēļu režģī, kad katra komanda zina, ar kura pāra uzvarētāju aizvadīs nākamās kārtas mačus, bet komandas pēc katras kārtas tiks izsētas no jauna.

Austrumu konferencē sezonu turpinās Bostonas "Bruins", Tampabejas "Lightning", Vašingtonas "Capitals", Filadelfijas "Flyers", Pitsburgas "Penguins", Karolīnas "Hurricanes", Ņujorkas "Islanders", Ņujorkas "Rangers", Toronto "Maple Leafs", Kolumbusas "Blue Jackets", Floridas "Panthers" un Monreālas "Canadiens".

Rietumu konferencē sezonu turpinās Sentluisas "Blues", Vegasas "Golden Knights", Kolorādo "Avalanche", Dalasas "Stars", Edmontonas "Oilers", Nešvilas "Predators", Vankūveras "Canucks", Kalgarī "Flames", Vinipegas "Jets", Minesotas "Wild", Čikāgas "Blackhawks" un Arizonas "Coyotes".

Austrumu konferencē par izsētajām vietām cīnīsies "Bruins", "Lightning", "Capitals" un "Flyers", bet kvalifikācijas turnīrā ar astoņām komandām tiksies šādi pāri: "Penguins" pret "Canadiens", "Hurricanes" pret "Rangers", "Islanders" pret "Panthers" un "Blue Jackets" pret "Maple Leafs".

Rietumu konferencē par izsētajām vietām cīnīsies "Blues", "Golden Knights", "Avalanche" un "Stars", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām tiksies šādi pāri: "Oilers" pret "Blackhawks", "Predators" pret "Coyotes", "Canucks" pret "Wild" un "Flames" pret "Jets".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu