Čeferins cer drīz tikties ar jaunievēlēto LFF prezidentu Ļašenko

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksanders Čeferins
Aleksanders Čeferins Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Aleksanders Čeferins cer drīz tikties ar jaunievēlēto Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu Vadimu Ļašenko.

Piektdien notikušajā LFF kongresā nu jau bijušais Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents Ļašenko balsojumā saņēma 96 balsis, bet viņa konkurents, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) tika pie 26 balsīm. Seši delegāti atturējās no balsojuma.

Ļašenko amatā ievēlēts uz nākamajiem četriem gadiem. 

Šīs nedēļas sākumā Ļašenko saņēmis Čeferina standarta apsveikumu ar ievēlēšanu amatā.

"Jūs stājaties galvgalī enerģiskai un spējīgai komandai, kuras mērķis ir futbola ilgtermiņa attīstība Latvijā. Šie nebūt nav viegli laiki, taču zemeslode turpina griezties un futbols arvien ir prieka avots tik daudziem cilvēkiem visapkārt pasaulei," LFF citē vēstulē rakstīto.

"Ceru, ka tuvākajos mēnešos varēsim satikties, jo mums ir daudz kopīgā. Tāpat kā jums, arī mana pirmā futbola mīlestība dzima telpu futbolā," piebilst Čeferins.

Pērn oktobrī LFF ārkārtas kongresā biedri nolēma atstādināt no amata organizācijas prezidentu Kasparu Gorkšu. Viņš par LFF prezidentu tika ievēlēts aizpērn uz diviem gadiem, amatā nomainot Gunti Indriksonu. Toreiz uz prezidenta amatu pretendēja arī bijušais Latvijas telpu futbola izlases spēlētājs Ļašenko un Krišjānis Kļaviņš.

Pēc Gorkša atbrīvošanai līdz šodienai LFF strādāja bez prezidenta, bet paraksta tiesības bija LFF ģenerālsekretāram Edgaram Pukinskam.

Ļašenko ir piektais LFF prezidents organizācijas vēsturē. No 1990. līdz 1995.gadam organizācijas prezidents bija Vladimirs Ļeskovs, no 1995. līdz 1996.gadam organizāciju vadīja Modris Supe, kopš 1996.gada LFF prezidenta amatā bija Indriksons, atkāpjoties 2018. gadā, kad šajā amatā LFF biedri ievēlēja Gorkšu.

Ļašenko LTFA vadīja kopš 2014.gada, bet no 2017.gada viņš strādā arī par UEFA delegātu. Pirms tam viņš divus gadus bija virslīgas kluba RFS viceprezidents un valdes loceklis. Ļašenko strādājis arī par futbola tiesneša asistentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu