Sevastova: Kaut es būtu tā spēlējusi 16 gadu vecumā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc uzvaras "US Open" turnīra pirmajā kārtā paslavēja savu pretinieci, 16 gadus veco amerikānieti Koko Gofu.

Sevastova pirmdien Ņujorkā ar rezultātu 6-3, 5-7, 6-4 pārspēja Gofu un sasniedza ASV atklātā čempionāta ("US Open") otro kārtu.

Ja neskaita sekmes pārbaudes turnīros un Federāciju kausā ("Fed Cup"), liepājniecei šī ir tikai otrā uzvara 10 vienspēļu mačos 2020. gadā.

"Vēlos, kaut es būtu tā spēlējusi 16 gadu vecumā," ESPN citē Sevastovas uzslavas pretiniecei. "Lieliska spēlētāja. Nav ko vairāk piebilst."

ASV tenisiste pieļāva 13 dubultkļūdas, kamēr Sevastova vien trīs. Viņas savā starpā spēkojās pirmo reizi.

"Domāju, ka viņai sākums bija lēnāks nekā man, bet mača turpinājumā viņa spēlēja arvien labāk," teica Sevastova.

2018. gadā Sevastova sasniedza "US Open" pusfinālu. No četriem "Grand Slam" turnīriem viņai šis ir veiksmīgākais - 2016. un 2017. gadā izdevās iekļūt ceturtdalfinālā.

"Pārvarēta pirmā barjera. Domāju, ka šī uzvara dos man mazliet vairāk pārliecības," sacīja Sevastova.

Gofa ceturto reizi piedalās "Grand Slam" sērijas turnīrā. Viņa līdz šim vēl nebija zaudējusi pirmajās divās kārtās.

"Tas ir tikai sākums. Mazliet vairāk nekā pirms gada es sāku spēlēt tūrē, tāpēc man ir vēl daudz jāmācās un priekšā ir tāls ceļš," teica amerikāniete.

"Tūrē spēlēju pret vecākām spēlētājām, kuras ir bijušas sarežģītākās situācijās, nekā es esmu pieredzējusi. Domāju, ka man visvairāk ir vajadzīga pieredze," norādīja Gofa.

Latvijas tenisiste "US Open" otrajā kārtā tiksies ar ukrainieti Martu Kostjuku (WTA 137.), kura negaidīti ar 6-1, 6-2 sagrāva krievieti Darju Kasatkinu (WTA 70.).

Uzvaras gadījumā trešajā kārtā Sevastovai pretī varētu stāties 2018. gada "US Open" čempione Japānas tenisiste Naomi Osaka, kura pasaules rangā šobrīd ir devītajā pozīcijā, bet turnīrā izlikta ar ceturto numuru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu