Porziņģis: Nedrīkstu pārāk satraukties par šādām traumām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Nedrīkst pārāk satraukties par traumām, kas gūtas pēc kontakta ar pretinieku, uzskata viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks"  līderiem Kristaps Porziņģis.

NBA izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pirmajā kārtā "Mavericks" sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-4 piekāpās Losandželosas "Clippers". Porziņģis, kuram NBA spēlētāja karjerā šī bija pirmā pieredze "play-off" turnīrā, traumas dēļ nepiedalījās sērijas pēdējās trijās spēlēs.

Latvijas basketbolists nespēlēja labā ceļgala traumas dēļ, bet 2018. gada februārī viņš savainoja kreiso ceļgalu un tamdēļ nevarēja spēlēt 20 mēnešus. Ņemot vērā Porziņģa problēmas ar ceļgaliem, NBA vidē daudzi sāk bažīties, vai traumas neliegs Latvijas basketbolistam realizēt savu potenciālu.

25 gadus vecais Porziņģis šosezon izlaida 10 spēles labā ceļgala iekaisuma dēļ, pirms sezona pavasarī tika pārtraukta Covid-19 pandēmijas dēļ. Porziņģis satraumēja menisku pirmajā spēlē pret "Clippers", taču par spīti savainojumam piedalījās nākamajos divos mačos.

"Es nedrīkstu par to pārāk satraukties. Abas traumas tika gūtas kontakta veidā. Tas, ko es varu darīt, ir koncentrēties un strādāt, lai mazinātu iespējamību, ka kaut kas tāds atkārtosies," aģentūra "Associated Press" citē Porziņģi.

"Tas nozīmē, ka ir nepieciešams darīt visu iespējamo preventīvo darbu, lai visu [ķermeni] stiprinātu. Tas ir manās rokās. Es nevaru pārāk satraukties par šāda veida lietām," piebilda Latvijas basketbolists.

NBA "play-off" turnīrā trīs mačos Porziņģis vidēji guva 23,7 punktus, izcīnīja 8,7 atlēkušās bumbas, trāpīja 3,0 tālmetienus un bloķēja 1,0 metienu.

Regulārajā čempionātā 57 spēlēs liepājnieks vidēji iemeta 20,4 punktus, trāpīja 2,5 trīspunktu metienus, savāca 9,5 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,0 metienus.

Porziņģim šī bija ceturtā sezona NBA, neskaitot 2018./19. gada sezonu, kuru viņš izlaida kreisā ceļgala krustenisko saišu plīsuma dēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu