"Celtics" svin savu pirmo uzvaru NBA Austrumu fināla sērijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeisons Teitums un Bams Adebajo
Džeisons Teitums un Bams Adebajo Foto: Reuters/ScanPix

Bostonas "Celtics" komanda naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) izcīnīja savu pirmo uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences 2020. gada fināla sērijā.

"Celtics" ar rezultātu 117:106 (31:22, 32:28, 26:24, 28:32) uzveica Maiami "Heat", samazinot rezultāta starpību sērijā līdz četrām uzvarām. "Heat" tagad ir vadībā ar 2-1.

Bostonas labā 26 punktus guva Džeilens Brauns, 25 punktus pievienoja Džeisons Teitums, 21 punktu iemeta Kemba Vokers, bet 20 punkti Markusa Smārta rēķinā.

Teitums arī izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un veica astoņas rezultatīvas piespēles. Viņam esot laukumā, "Celtics" iemeta par 23 punktiem vairāk nekā "Heat".

Maiami sastāvā Bams Adebajo guva 27 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, 22 punktus pievienoja Tailers Herro, bet 17 punktus iemeta Džimijs Batlers.

Spēles gaitā "Celtics" iekrāja pat 20 punktu pārsvaru, bet "Heat" ne reizi neizdevās iegūt vadību.

Tiesa, sērijas pirmajā spēlē "Heat" atspēlēja 14 punktu starpību un uzvarēja papildlaikā, bet otrajā mačā Maiami atspēlēja 17 punktu deficītu un beigās izcīnīja panākumu.

Sērijas trešajā mačā "Celtics" labāk spēlēja groza apakšā, gūstot 60 punktus no pozīcijām soda laukumā, kamēr "Heat" atbildēja ar 36 punktiem.

Jau vēstīts, ka Rietumu konferences fināla pirmajā spēlē Losandželosas "Lakers" ar rezultātu 126:114 pārspēja Denveras "Nuggets", sērijā izvirzoties 1-0 vadībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu