"Viņš ir zvērs!" Briedis un Bolotņiks savām nākamajām cīņām gatavojušies kopā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Latvijas bokseri Mairis Briedis un Ričards Bolotņiks kopā gatavojušies savām nākamajām cīņām, kas paredzētas jau šo sestdien, 26. septembrī.

30 gadus vecais Bolotņiks sestdien Rīgā, klubā "Studio 69", aizvadīs "Golden Contract" turnīra pusfināla cīņu pussmagajā svarā (līdz 79,3 kg).

Bolotņikam pretī stāsies 32 gadus vecais Lielbritānijas bokseris Hosē Bērtons (Hosea Burton), kurš karjerā izcīnījis 25 uzvaras un piedzīvojis vienu zaudējumu.

Bolotņika kontā ir 16 uzvaras, pieci zaudējumi un viens neizšķirts. Viņš pērn decembrī izcīnīja Pasaules Boksa organizācijas (WBO) Eiropas čempiona titulu.

"Mums ir viens treneris - Dmitrijs Šiholajs. Es atbraucu no Anglijas, ievēroju karantīnu, pēc tam sākām kopā kaut ko darīt - skriet, trenēties, aizvadīt mazus sparingus. Mums gandrīz vienā laikā paziņoja, ka 26. septembrī būs cīņa gan man, gan viņam. Viņam Vācijā, man tepat. Žēl, ka mums abiem nebūs cīņa Latvijā," portāla Apollo podkāstā "Kas laukumā, tas uz mēles" pastāstīja Bolotņiks.

35 gadus vecais Briedis sestdien Vācijas pilsētā Minhenē aizvadīs Pasaules boksa supersērijas fināla cīņu pirmā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijā. Viņam pretī stāsies 34 gadus vecais Kubas bokseris Juniels Dortikoss.

Dueļa likme būs trīs tituli - Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona josta, žurnāla "The Ring" josta un supersērijas uzvarētāja leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktā trofeja.

"Kopā skrējām gan mežā, gan stadionā. Aizvadījām kopīgus boksa treniņus. Protams, tas vairāk ir pluss tieši man - es ļoti daudz ko iemācījos no viņa. Kā viņš gatavojas cīņai, kā viņš sevi kontrolē, ko viņš treniņos dara. Viņš ir īsts profesionālis, viņam ir liela pieredze. Viņš ir zvērs. Viņam sitiens būs spēcīgs vēl 60 gados. Jutu ļoti spēcīgus sitienus pat cauri ķiverei. Šķiet, ka viņš nekad nenogurst. Viņš ir lieliskā formā, viņš ļoti labi skrien," sacīja Bolotņiks.

Ričards Bolotņiks
Ričards Bolotņiks Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Boksā cīņas rezultātu allaž ir grūti prognozēt, tomēr Bolotņiks gaida, ka Briedis uzveiks Dortikossu cīņas otrajā daļā.

"Nekad nevar būt pilnībā pārliecināts, bet zinu, ka Mairis ir gatavs vairāk nekā vajag. Viss būs kārtībā. Dortikoss pat nevar iedomāties, kas viņu sagaida," uzskata Bolotņiks.

"Mairis labi kustās kājās, viņš labi izjūt distanci. To varēja redzēt iepriekšējā cīņā pret Kšištofu Glovacki - kā viņš kustējās, iegriezās un trāpīja gan aperkotu (uppercut), gan pa sānu."

Bolotņiks atzīmē, ka Briedis ir ļoti gudrs, viņš cīņas laikā izanalizē pretinieku. Bolotņiks kā Brieža trumpi izceļ mednieka instinktu - viņš esot pacietīgs, prot sagaidīt īsto brīdi, kad uzveikt pretinieku.

Briedis profesionāla boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un cietis vienu zaudējumu.

Savukārt Dortikoss ticis pie 24 uzvarām (22 nokauti) un arī piedzīvojis vienu zaudējumu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu