Melbārdis: Esmu atgriezis dzirksteli savās acīs (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Melbārdis
Oskars Melbārdis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas titulētākais bobsleja pilots Oskars Melbārdis ir atradis motivāciju turpināt karjeru šajā sporta veidā, tāpēc aktīvi gatavojas jaunajai sezonai.

Soču ziemas olimpisko spēļu čempions četriniekos un bronzas laureāts divniekos 2014. un 2018. gada Olimpiādē Melbārdis kādu laiku jau netrenējas kopā ar Latvijas izlasi.

Komanda sviedrus lej Siguldā, aizvadot treniņus arī starta estakādē. Izlases galvenais treneris Sandis Prūsis atklāja, ka Melbārdis jau kādu laiku trenējas individuāli, bet plašākus komentārus sniegt atturējās, aicinot to vaicāt pašam Oksaram.

Sarunā ar TVNET Melbārdis apstiprināja, ka jau kopš vasaras otrās puses vairs netrenējas ar komandu, jo jāsaved kārtībā veselība.

"Biju uz nometnēm jūnijā un jūlijā. Tad, mājās trenējoties, muļķīgi atkal nodarīju pāri mugurai. Tad zvanīju savam dakterim un prasīju, ko darīt. Viņš izveidoja konkrētu plānu. Noskaidrojām, ka organisms dziļāk jāsaved kārtībā," atklāja bobsleja pilots.

Problēmas esot novēršamas. Tās esot izraisījusi gan ilgā pauze, kad pēc 2018.gada ziemas olimpiskajām spēlēm Melbārdis izlaida visu sezonu, gan arī pēdējo pāris gadu laikā piedzīvotais stress.

"Tā vairs nevarēja turpināt. Bija jāpaiet nedaudz maliņā. Veicu arī analīzes. Daži rādītāji nebija tie labākie. Tagad jāstrādā citādi. Arī ikdienas uzturs jāpamaina."

Aizkulisēs nereti izskanējis, ka Melbārdis pēc Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm zaudējis motivāciju trenēties un piedalīties sacensībās. Pilots apstiprināja, ka domas galvā bijušas dažādas, bet nevēlējās likt karjerai punktu šādā veidā.

"Esmu atgriezis dzirksteli savās acīs. Tas attiecas gan uz bobsleju, gan privāto dzīvi. Abos bija iestājies pagrimums. Motivācija ir! Es noteikti nekad nebūtu nolēmis šādi finišēt savu karjeru. Esmu gatavs vēl pacīnīties.

Nezinu, kā man veiksies. Treneris Prūsis man ir devis konkrētu laiku. Viss ir manās rokās," sacīja Melbārdis.

Pagājušajā sezonā pārsvarā Melbārdis startēja Eiropas kausā, nevis Pasaules kausā. Savukārt visu aizpagājušo sezonu viņš izlaida veselības problēmu dēļ.

Sigulda Pasaules kausa sezonu skeletonā un bobslejā atklās laika posmā no 16. līdz 29.novembrim.

Siguldas trases direktors Dainis Dukurs TVNET atklāja, ka trase jau tiekot gatavota pirmā rudens ledus saldēšanai. Plānots, ka ledus trasē būs jau no 5.oktobra.

Tālāk divi etapi paredzēti Austrijas pilsētā Insbrukā (7.-20.decembris), bet pa vienam Vinterbergā (4.-10.janvāris), Sanktmoricā (11.-17.janvāris), Kēnigszē (18.-24.janvāris) un Pekinā (8.-14.marts).

Tikmēr Ziemeļamerikā laika posmā no 4. līdz 21.janvārim vienā trasē plānots aizvadīt divus posmus pēc kārtas. IBSF gan ziņo, ka vēl nav izlemts, kurās trasēs notiks sacensības.

Eiropas kauss bobslejā Vinterbergā startēs decembra sākumā, bet pēcāk posmi decembrī un janvārī plānoti Siguldā, Altenbergā un Insbrukā, bet februāra vidū sezonas noslēdzošais etaps gaidāms Kēnigszē.

Līdz ar pirmajiem startiem Pasaules kausā vīriešu konkurencē, Siguldas trasē būs redzami arī sieviešu monobobi. Dāmām pēc Siguldas būs jādodas uz Insbruku, bet nākamgad jau būs starti Sanktmoricā un Insbrukā, bet sezonas fināls paredzēts olimpisko spēļu trasē Pekinā.

Eiropas kauss monobobiem dāmu konkurencē notiks paralēli Pasaules kausa posmiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu