Brāļiem Šiciem būs unikāla iespēja izmēģināt Ķīnas olimpisko ledus trasi

CopyDraugiem X Whatsapp
Juris un Andris Šici
Juris un Andris Šici Foto: EPA/Scanpix

Kamaniņu sporta duetam Andrim un Jurim Šiciem oktobra beigās būs unikāla iespēja vienīgajiem sportistiem no Latvijas izmēģināt Ķīnas olimpisko ledus trasi.

A.Šics sarunā ar TVNET pastāstīja, ka kopā ar brāli jādodas uz Ķīnu, lai veiktu olimpiskās trases homologāciju jeb izmēģināšanu, pirms trase tiek oficiāli atzīta par  sacensībām derīgu. Šāda iespēja no Latvijas sportistiem dota tikai viņiem.

"Ar brāli piespiedu brīvprātīgā kārtā 23.oktobrī dosimies uz Ķīnu. Būsim vienīgie sportisti no Latvijas, kas varēs izmēģināt trasi, kā arī par saviem iespaidiem pastāstīt citiem.

Man pašam negribējās uz turieni braukt, jo uztraucos par ģimenes drošību. Sieva beigās bija lielākais iedrošinātājs, ka jābrauc un jādara. Protams, jāievēro visi piesardzības pasākumi," par gaidāmo braucienu uz Ķīnu pastāstīja kamaniņbraucējs.

Brāļi Šici jau ir pieredzējuši jaunu trašu izmēģinātāji. Andris atklāja, ka tā duetam jau būs ceturtā homologācija karjerā. Svarīgi esot pēc trases izmēģināšanas atbildīgajiem cilvēkiem godīgi izstāstīt savas sajūtas un viedokli.

"Ir jārunā. Protams, kāds var arī apzināti noklusēt visu un neko nestāstīt. Man ir svarīgi, lai trasē notiekošās sacensības būtu drošas, tāpēc ir jāstāsta viss. Ir jau nelāga pieredze ar Vankūveras trasi. Olimpisko čempionu var noskaidrot arī drošā un ne tik ātrā trasē. Trasei jābūt drošai arī tiem, kuri nepretendē uz augstām vietām."

Treniņprocesā jaunajai Pasaules kausa (PK) izcīņas sezonai brāļi Šici esot sagatavojušies kā plānots. Viss esot noticis pēc plāna. Varbūt vien pietrūcis kāda brauciena un treniņu sesijas kādā ārzemju trasē.

Jaunākais no brāļiem Šiciem atklāja, ka visiem PK dalībniekiem izsūtīta 48 lappušu bieza rokasgrāmata, kurā izklāstīts sanitārais protokols sacensību laikā.

"Pagaidām par to vēl neesam domājuši. Tas viss sāksies novembra beigās.

Vadlīnijas ir striktas. Ja tās neievēros, tad var arī saņemt diskvalifikāciju. Īsumā par jaunajiem noteikumiem: jāsaģērbjas būs jau viesnīcā, bet trasē drīkstēs tikai uzvilkt ķiveri un aizsargmasku.

Covid-19 testus veiks katrā sacensību norises vietā. Par to būs atbildīga tās valsts kamaniņu sporta federācija, kurā notiks PK posms," klāstīja Šics.

Šī starpsezona Andrim Šicam nākusi arī ar jauniem pienākumiem. Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) biedru kopsapulcē viņu trešdien ievēlēja organizācijas valdē, kur Andris nomainīja brāli Juri.

A.Šics TVNET pauda, ka vēlas savu pieredzi ieguldīt LKSF darba uzlabošanā, lai jauno kamaniņbraucēju treniņu apstākļi un metodes uzlabotos.

"Pašam ir bērni, kuri ir tādā vecumā, ka varētu sākt nodarboties ar kamaniņu sportu. Ir vēlme sakārtot piramīdu jau no pašas apakšas. Pārsvarā jau visi redz tikai aisberga augšdaļu. Gribas sakārtot neredzamo daļu. Gribu palīdzēt uzlabot bērnu treniņprocesu ar savu pieredzi un redzēto ārvalstīs."

PK kamaniņu sportā jaunās sezonas pirmais posms 25.novembrī sāksies Insbrukā, bet vēl šosezon sportisti sacentīsies arī Altenbergā, Oberhofā, Vinterbergā, Kēnigszē un Siguldā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu