Latvijas U-21 izlases futbolisti savā laukumā zaudē Krievijai

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas U-21 futbola izlase spēlē pret Krieviju.
Latvijas U-21 futbola izlase spēlē pret Krieviju. Foto: www.lff.lv

Latvijas vīriešu U-21 futbola izlase otrdien 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra astotajā spēlē piedzīvoja zaudējumu pret Krievijas vienaudžiem.

Latvijas U-21 izlase "Skonto" stadionā ar 1:4 (0:1) piekāpās Krievijas U-21 valstsvienībai.

Latvijas izlasē vienīgos vārtus guva Kristers Lūsiņš.

Krievijas izlase jau spēles ievadā laukuma kreisajā pusē netālu no latviešu soda laukuma ieguva iespēju izpildīt standartsituāciju, taču Nils Toms Puriņš palika nepārspēts. Viesi pirmajā puslaikā biežāk kontrolēja bumbu un izdarīja septiņus sitienus, no kuriem tikai viens lidoja vārtu rāmī, taču tas bija rezultatīvs. 

28.minūtē laukuma kreisajā sānā Krievijas U-21 izlases spēlētāji ar vairākām īsām piespēlēm "saraustīja" mājinieku aizsardzību un drīz vien soda laukumā bumbu nogādāja pie Konstantīna Kučajeva, kurš no tuvas distances sita precīzi ar galvu. Pirmā puslaika beigās ātrajā pretuzbrukumā devās arī latvieši, taču visi pūliņi tika apstādināti vēl pirms Krievijas izlases soda laukuma.

Spēles otro puslaiku aktīvāk iesāka mājinieki, taču jau pēc sešām nospēlētām minūtēm rezultāta tablo vēstīja 0:2. No laukuma sāna pēc standartsituācijas izspēles bumba soda laukumā pieskārās divu Krievijas izlases futbolistu galvām, bet pēdējais to paveica Pāvels Maslovs. Viesiem pārsvaru trīskāršot izdevās jau četras minūtes vēlāk, kad pie soda laukuma aprisēm sev ērtu sitiena pozīciju izkārtoja Daņils Lisovijs.

Mača turpinājumā spēku samēri nedaudz izlīdzinājās, kas 71.minūtē pirmo reālo vārtu gūšanas iespēju sniedza Latvijas futbolistiem. Divu Latvijas izlases spēlētāju spiedienu neizturēja viesu aizsargs, kā rezultātā Kaspars Kokins nonāca ļoti labā vārtu gūšanas pozīcijā, bet vārtsargs viņa raidījumu atsita. Brīdi vēlāk soda laukumā starp aizsargiem ielauzās arī Renārs Varslavāns, bet futbolista piespēle adresātu vārtu priekšā nesasniedza.

Latvijas izlasei 83.minūtē izdevās gūt vārtus, taču tie netika ieskaitīti. Četras minūtes līdz pamatlaika beigām Krievijas futbolisti ar piespēlēm visai viegli pārvarēja laukuma vidus daļu, ar vēl dažām piespēlēm bumbu jau nogādāja soda laukumā, kur 4:0 panāca Aleksandrs Lomovickis. Savukārt goda vārtus mājinieku rindās jau kompensācijas laika ceturtajā minūtē iesita debitants Lūsiņš, kurs no tuvas distances precīzi sita ar galvu.

Latvijas U-21 izlase kvalifikācijas turnīrā vēl nav uzvarējusi, pa četrām reizēm spēlējot neizšķirti un zaudējot. Neviens no zaudējumiem nav bijis graujošs, smagāko neveiksmi piedzīvojot tieši pret otrdienas pretinieci Krieviju viesos, kad nācās zaudēt ar 0:2.

Kvalifikācijas spēlēs šogad savā laukumā latvieši divreiz spēkojās neizšķirti - 2:2 pret Serbiju un 1:1 pret Igauniju - un pirms trim dienām viesos atzina Bulgārijas pārākumu ar 0:1.

Tikmēr krieviem šī bija pēdējā spēle turnīrā, un uzvara Rīgā viņiem nodrošināja ceļazīmi uz finālturnīru. Pirms šī dueļa deviņās spēlēs krievi sešreiz uzvarējuši, divreiz spēlējuši neizšķirti un reizi zaudējuši. Šogad viņi savā laukumā ar 2:0 apspēlēja Bulgāriju, viesos ar 0:1 zaudēja Polijai un pirms četrām dienām savā laukumā ar 4:0 sagrāva igauņus.

Latvijas valstsvienība 4.oktobrī uzsāka treniņnometni, kurā Aleksandra Basova rīcībā trenējās 24 spēlētāji no 12 dažādiem klubiem. Četri no futbolistiem bija ar pierakstu ārzemju klubos, bet tikpat daudz spēlētāju bija arī no "Daugavpils" un "Valmieras" komandām.

Pēdējā kvalifikācijas turnīra spēle plānota 17.novembrī pret Poliju. Tomēr Latvijas izlase jau zaudējusi pat teorētiskas iespējas kvalificēties finālturnīram.

E grupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 23 punktiem desmit spēlēs ieņem Krievija, 16 punkti astoņos dueļos ir Polijai, 14 punkti astoņās cīņās - Bulgārijai. 12 punkti desmit mačos ir Serbijai, igauņi deviņos dueļos iekrājuši piecus punktus, bet Latvijai četri punkti deviņās cīņās.

Galvenajam izlases trenerim Aleksandram Basovam izlasē palīdz treneri - Dāvis Caune, Vladimirs Žavoronkovs un Sergejs Golubevs -, kā arī vārtsargu treneris Andrejs Piedels.

Latvijas U-21 izlases kandidātu loks dalībai 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

vārtsargi - Vjačeslavs Kudrjavcevs (Olštinas "Stomil", Polija), Rūdolfs Soloha ("Valmiera"), Nils Toms Puriņš ("Riga");

aizsargi - Ivo Minkevičs ("Jelgava"), Emīls Birka, Roberts Ķipsts (abi - "Metta"), Roberts Veips ("Sampdoria", Itālija), Dmitrijs Litvinskis ("Ventspils"), Dāvis Cucurs ("Daugavpils"), Daniels Balodis ("Valmiera"), Vladislavs Soloveičiks ("Jelgava");

pussargi - Jānis Grīnbergs ("Jelgava"), Aleksejs Saveļjevs ("Mantova 1911", Itālija), Kristaps Liepa ("Valmiera"), Maksims Toņiševs, Raivis Ķiršs (abi - "Daugavpils"), Dmitrijs Zelenkovs (bez kluba), Raivis Skrebels (Jūrmalas "Spartaks"), Renārs Varslavāns (RFS), Rihards Ozoliņš ("Metta"), Eduards Daškevičs ("Anderlecht", Beļģija);

uzbrucēji - Marko Regža ("Daugavpils"), Kaspars Kokins ("Ventspils"), Daniils Skopenko ("Valmiera").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu