Kāpēc sievietes vēlas kļūt par sporta tiesnesēm? (4)

CopyDraugiem X Whatsapp

Sporta tiesneša darbs ir viena no nepateicīgākajām profesijām pasaulē, jo vienmēr atradīsies kāds ar soģa paveikto neapmierinātais. Sporta tiesnešu pasaulē nav daudz, bet vēl mazāk ir šajā arodā strādājošo sieviešu. Kāpēc dāmas Latvijā izvēlas kļūt par sporta tiesnesēm?

Atbildi uz šo jautājumu meklējām TVNET sporta podkāsta "Čempionu brokastis" 25.sērijā, kurā piedalījās hokeja tiesnese Baiba Dzene un basketbola tiesnese Anna Belousova.

Abas vieno iespēja palikt konkrētajā sporta veidā augstākā līmenī, nekā tas būtu iespējams spēlētāja statusā. Gan Baiba, gan Anna jau ir pieredzējušas tiesneses, kuras laukumā respektē.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First game of the season. Feels good to be back ?

A post shared by Anna Belousova (@annareferee) on

Sākums abām gan neesot bijis viegls, jo bijis jāpierod "laist gar ausīm" laukuma spēlētāju pretenzijas un lamas. Baiba uz ledus vispirms noklausoties visu spēlētāja sakāmo, bet tad laipni norādot noraidīto soliņa virzienā.

Anna savukārt atzīst, ka nu jau arī Latvijas-Igaunijas līgas klubu spēlētāji viņu respektē. Sievietes laukumā nereti ātrāk spējot nomierināt emociju izvirdumā sakarsušos prātus.

Gan Baiba, gan Anna kādudien cer tiesāt olimpiskā turnīra mačus, bet līdz tam vēl jāpilnveido prasmes tepat Latvijas čempionāta spēlēs.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu