Hokeja milzis Hāra joprojām nav vienojies ar NHL klubu "Bruins"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Zdeno Hāra
Zdeno Hāra Foto: AFP/SCANPIX

Joprojām neskaidra ir Slovākijas augumā raženā hokeja aizsarga Zdeno Hāras nākotne Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bostonas "Bruins", vēstīts līgas mājaslapā.

Hāra pagājušajā sezonā NHL regulārajā čempionātā "Bruins" rindās piedalījās 68 spēlēs, guva 5 vārtus, veica 9 rezultatīvas piespēles un nopelnīja lietderības koeficientu +26.

Savukārt izslēgšanas spēļu turnīrā 43 gadus vecā hokejista kontā 13 spēles, 2 rezultatīvas piespēles un negatīvs lietderības koeficient -4.

"Bruins" pagājušajā sezonā ar 100 izcīnītiem punktiem bija labākā komanda NHl regulārajā čempionātā, bet Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā Bostona piekāpās Tampabejas "Lightning", kas kļuva par 2020. gada čempioni.

204 centimetrus garais Hāra, kurš ir garākais spēlētājs NHL vēsturē, kopš 2006. gada pārstāv "Bruins", pildot arī komandas kapteiņa pienākumus.

"Mums tas vēl ir jāatrisina. Domāju, ka viņš gaidīja, kad paziņos sezonas kalendāru, lai izvērtētu, kā tas varētu ietekmēt viņa lēmumu," sacīja "Bruins" prezidents Kems Nīlijs.

NHL vadība un Spēlētāju asociācija svētdien vienojās, ka nākamajā sezonā regulārajā čempionātā būs 56 spēles. Sezona sāksies 13. janvārī, bet noslēgums paredzēts 8 maijā.

Hāras aģents Kanādas medijam TSN norādījis, ka viņš tuvākajās dienās plāno aizvadīt pārrunas ar Bostonas kluba vadību.

"Pie manis vērsušās vairāk nekā 20 komandas, bet viņš koncentrējas sarunām ar Bostonu," sacīja hokejista pārstāvis Mets Kītors.

"Viņam ir iespēja noslēgt karjeru, bet viņš izskatās ieinteresēts spēlēt, ja izdosies atrast ko piemērotu," piebilda Hāras aģents.

2011. gadā Hāra palīdzēja "Bruins" izcīnīt Stenlija kausu, bet 2000. un 2012. gadā viņš ar Slovākijas izlasi izcīnīja sudraba medaļas pasaules čempionātā.

2009. gadā Hāra ieguva NHL sezonas labākā aizsarga balvu. Viņš karjerā pārstāvējis trīs NHL klubus - Ņujorkas "Islanders", Otavas "Senators" un "Bruins".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu