Kuruca pārstāvētā Vitorijas komanda piedzīvo zaudējumu Eirolīgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs
Artūrs Kurucs Foto: www.baskonia.com

Latviešu basketbolista Artūra Kuruca pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "TD Systems Baskonia" otrdien ULEB Eirolīgas piektās kārtas pārceltajā spēlē prata atspēlēties, taču galotnē izlaida pārsvaru un piedzīvoja zaudējumu.

Vitorijas "TD Systems Baskonia" viesos ar 95:91 (19:25, 25:20, 28:29, 19:21) piekāpās Berlīnes "Alba".

Kurucs tika iekļauts spēles pieteikumā, taču bija viens no diviem basketbolistiem, kurš laukumā nedevās.

Rezultatīvākais Vitorijas klubā ar 18 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Akils Polonara, bet vēl 17 punktus pievienoja Zorans Dragičs. "Alba" komandā Džeisons Greindžers izcēlās ar 21 punktu un sešām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Maodo Lo pievienoja 19 punktus.

Alekss Peterss nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām ar divpunktu metienu panāca 91:89 un vadībā izvirzīja Vitorijas klubu. Kā izrādījās vēlāk, šis arī bija pēdējais "TD Systems Baskonia" kluba iemestais grozs, jo atlikušajā laikā sešus bezatbildes punktus guva Berlīnes vienība, trīs no tiem iemetot Lo. Iepriekš teju visu spēli Spānijas komanda atradās iedzinējos un spēku samēru izlīdzināja otrajā puslaikā.

Šo spēli aizvadīt bija iecerēts piektajā kārtā, taču Covid-19 dēļ mačs tika pārcelts uz vēlāku norises laiku.

Nākamās spēlēs ar latviešu līdzdalību Eirolīgā gaidāmas ceturtdien. Kuruca pārstāvētā komanda tiksies ar Maskavas CSKA, kuras rindās spēlē Jānis Strēlnieks, bet Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" uzņems "Valencia".

Turnīra līdere ar 14 uzvarām 17 spēlēs ir CSKA, trešo vietu ar 11 panākumiem ieņem "Barcelona", kamēr Vitorijas komanda ar astoņiem panākumiem ir desmitā. Pirmspēdējo, 17.vietu, ar piecām uzvarām 16 mačos ieņem Riharda Lomaža pārstāvētā Vilērbānas ASVEL, bet pozīciju zemāk ir Jāņa Timmas un Daira Bertāna Maskavas apgabala "Himki", kas tikusi pie diviem panākumiem.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu