Ostapenko sezonu sāks Melburnā un cer spēlēt Tokijas Olimpiādē

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas pirmā rakete dāmu tenisā Aļona Ostepenko jauno sezonu sāks janvāra vidū Melburnā, bet viens no sportistes sezonas lielajiem mērķiem ir piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs, sarunā ar TVNET pastāstīja atlētes menedžeris Edgars Buļs.

23 gadus vecā Ostapenko šobrīd Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā ieņem 44.vietu. Viņa nepiedalīsies gada pirmajā WTA turnīrā Abū Dabī, kur startēs Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova.

Sākotnēji Ostapenko bija pieteikusies "WTA 500" turnīram Abū Dabī, bet komandas iekšienē tomēr tika lemts vēl nedaudz paildzināt gatavošanās procesu Latvijā, lai uzreiz lidotu uz Austrāliju.

Latvijas pirmā rakete 14.janvārī ar čārterreisu no Dubaijas lidos uz Melburnu. Tas ir "Australian Open" rīkotāju organizēts reiss, lai turnīra dalībnieki droši varētu ierasties Austrālijā. Kā zināms, šajā valstī ir spēkā ļoti strikti Covid-19 ierobežošanas pasākumi.

"Būs vairāki šādi čārterreisi no dažādām pilsētām visā pasaulē - no Dubaijas, no Ņujorkas, Losandželosas. No kādām piecām vai sešām megapolēm, lai visi turnīra dalībnieki var organizēti ierasties Austrālijā. Aļonai tuvākais reiss ir no Dubaijas, tāpēc viņa 12. vai 13. janvārī lidos uz turieni," paskaidroja tenisistes menedžeris Buļs.

2021.gada sezonu Ostapenko sāks Melburnas "WTA 500" turnīrā. 31.janvārī Melburnā paralēli sāksies divi "WTA 500" turnīri, kuros pulcēsies "Australian Open" startēt plānojušie tenisisti.

8.februārī sāksies Austrālijas atklātais čempionāts, bet tajā parādītais sniegums noteikšot Ostapenko sezonas turpinājuma scenāriju. 

Ja veiksies labi, tad Aļona tālāk dosies uz Dohu un Dubaiju. Ja sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā nāksies zaudēt kādā no pirmajām kārtām, tad sportiste paliks Austrālijā un piedalīsies Melburnas 250 punktu turnīrā.

Pēc tam tiks vērtēts, vai piedalīties Sanktpēterburgas turnīrā. Optimistiskais Ostapenko komandas plāns paredz labu startu Dohā un Dubaijā ar sekojošu lidojumu uz Maiami, izlaižot došanos uz Krieviju.

Aprīļa vidū paredzēta Latvijas un Indijas izlašu spēkošanās Billijas Džīnas Kingas kausā jeb kādreizējā Federācijas kausā. Spēles varētu notikt tenisa centrā "Lielupe".

"Aļona ļoti grib spēlēt izlasē. Esam jau sākuši sarunas ar Latvijas Tenisa savienību (LTS). Viņa jau devīto vai desmito gadu pēc kārtas pārstāvēs Latviju," uzsvēra spēlētājas pārstāvis.

Pēc tam jau sāksies māla sezona ar Štutgartes, Madrides un Romas turnīriem, kā arī lielo kulmināciju "French Open", kur Ostapenko triumfēja 2017.gadā.

Pēc zālāja sezonas galvenā turnīra Vimbldonā Ostapenko cer savas prasmes atrādīt uz olimpiskā korta Tokijā.

"Uz to Aļona ļoti nopietni skatās. Olimpiādei gan vēl jākvalificējas, bet šobrīd rēķinām, ka tā būs. Viņa šosezon ļoti nopietni apņēmusies kārtīgi pārstāvēt Latviju. Gan Billijas Džīnas Kingas kausā, gan olimpiskajās spēlēs."

Pēdējos gados Ostapenko ļoti bieži mainījusi trenerus un sparinga partnerus, nemainīgi sportistes komandā paliekot tikai viņas mātei Jeļenai Jakovļevai.

Šobrīd ir skaidrs, ka sezona tiks sākta sadarbībā ar bijušo Marijas Šarapovas treneri Tomasu Hegštedu no Zviedrijas. Ar viņu sadarbība tika sākta jau 2020.gada beigās.

"Ar Hegštedu noslēgta vienošanās līdz Austrālijas sezonas beigām. Tenisā parasti trenerus algo uz konkrētu nedēļu skaitu. Aļona kopā ar mammu tad jau vērtēs, cik sadarbība ir produktīva.

Starpsezonā problēmu ar treniņu aizvadīšanu nebija. Treneris no 1.decembra trīs nedēļas pavadīja Rīgā. Abi strādāja kārtīgi. Pēc tam Aļona trenējās mammas vadībā pēc Hegšteda izstrādātā plāna," atklāja Buļs.

Decembrī WTA līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam sekos WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikušas nemainīgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu