Pārtrūkst M.Dukura iespaidīgā uzvaru sērija Eiropas čempionātos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: AP/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Vācijas trasē Vinterbergā izcīnīja sudraba medaļu Eiropas čempionātā, tādējādi šajās sacīkstēs siguldietim pārtrūka 11 uzvaru sērija. Savukārt viņa brālis Tomass Dukurs ieņēma sesto vietu.

Vinterbergā notika Pasaules kausa izcīņas sezonas piektais posms, kas vienlaikus bija arī Eiropas čempionāts. 

Pirmajā braucienā ar rezultātu 56,28 sekundes ātrākais bija Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kurš arī veica ātrāko starta ieskrējienu (4,85 sekundes).

Vācijas skeletonists Aleksandrs Gasners no līdera atpalika 0,15 sekundes, bet Martins Dukurs pirmajā braucienā bija vēl par 0,03 sekundēm lēnāks.

Ceturtais pēc pirmā brauciena bija Fēlikss Keizingers no Vācijas (+0,22 sekundes), bet Martina brālis Tomass Dukurs ierindojās piektajā pozīcijā (+0,39).

Otrajā braucienā Martinam Dukuram izdevās apsteigt Gasneru, bet Tretjakovu noķert neizdevās.

Līdz ar to Krievijas skeletonists otro reizi karjerā kļuva par Eiropas čempionu. Tretjakovam tas izdevās arī 2007. gadā.

Divu braucienu summā Martins Dukurs uzvarētājam piekāpās 0,17 sekundes. Bronzu izcīnīja Gasners, kurš no Latvijas skeletonista atpalika 0,04 sekundes.

Keizingers ierindojās ceturtajā pozīcijā (+0,39), viņam sekoja Lielbritānijas skeletonists Kreigs Tompsons (+0,57), bet Tomass Dukurs ieguva sesto vietu (+0,72).

Sacensībās piedalījās 25 sportisti.

M.Dukurs no 2010. līdz 2020. gadam par Eiropas čempionu kļuva 11 reizes pēc kārtas.

T.Dukurs karjerā izcīnījis trīs bronzas, četras sudraba un vienu zelta medaļu Eiropas čempionātos - 2016. gadā brāļiem bija dubultuzvara.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu