Merzļikins nespēlē, Korpisalo aizved "Blue Jackets" līdz pirmajai uzvarai sezonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Kolumbusas "Blue Jackets" hokejisti.
Kolumbusas "Blue Jackets" hokejisti. Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda ar somu ripu ķērāju Jonasu Korpisalo vārtos pirmdien izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Blue Jackets" turnīra trešajā spēlē izbraukumā ar 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) pārspēja Detroitas "Red Wings", svinot pirmo panākumu sezonā.

Kolumbusas komanda iepriekšējās divās spēlēs ar 1:3 un 2:5 zaudēja Nešvilas "Predators". Korpisalo sezonas pirmajā mačā atvairīja 32 raidījumus, bet Merzļikins nākamajā duelī tika galā ar 28 metieniem.

Pirmdien Korpisalo atgriezās "Blue Jackets" vārtos un neitralizēja 35 no 37 "motoru pilsētas" hokejistu raidījumiem.

Spēles astotās minūtes sākumā mājiniekus vadībā izvirzīja Bobijs Raiens, kurš pēc iemetiena ar negaidītu raidījumu pārspēja Korpisalo. Pēc divarpus minūtēm Setam Džounsam bija iespēja izlīdzināt rezultātu, taču mājinieku vārtsargs Tomass Greiss neļāva pretiniekam realizēt "bullīti".

Otrā perioda 16.minūtē viesi tomēr panāca 1:1, Oliveram Bjorkstrandam zonas vidū uztverot atlēkušo ripu un metot to tīklā. Spēles trešā nogriežņa sestajā minūtē Aleksandrs Teksjērs ar plašu reidu apslidoja vārtus un ieguva "Blue Jackets" komandai vadību, bet 76 minūtes vēlāk pēc Mihaila Grigorenko piespēles Pjērs Liks Dibuā izslidoja viens pret Greisu un nostiprināja pārsvaru.

56 sekundes pirms finālsvilpes pēc Antonī Mantā metiena hokejisti burzmā iestūma ripu vārtos un "Red Wings" samazināja pretinieku pārsvaru, bet neizglābās no zaudējuma.

"Blue Jackets" ar diviem punktiem trīs spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem piekto vietu, bet "Red Wings" ar tādu pašu bilanci ir sestā. Tiesa, divas komandas šajā divīzijā vēl nav uzsākušas regulāro čempionātu.

Otrdien abas komandas tiksies atkārtoti, bet pēc tam "Blue Jackets" atgriezīsies mājās, kur aizvadīs pa divām cīņām ar Tampabejas "Lightning" un Floridas "Panthers" vienībām.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu