Hokeja treneris: Pasaules čempionāta pārcelšana ir politiskās spēlītes. Baltkrievijā viss ir brīnišķīgi (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko.
Aleksandrs Lukašenko. Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules čempionāta hokejā spēļu pārcelšana no Minskas uz citu vietu ir daļa politisko spēlīšu, jo Baltkrievijā viss esot brīnišķīgi, intervijā vietējam televīzijas kanālam "Belarus 5" pauda hokeja treneris Jurijs Faikovs.

Starptautiskā ledus hokeja federācija (IIHF) janvāra vidū nolēma, ka 2021.gada pasaules čempionāta spēles Minskā nenotiks, atņemot Baltkrievijas galvaspilsētai rīkotāju tiesības.

Tas saistīts ar Baltkrievijā notiekošajiem protestiem pret pašpasludināto prezidentu Aleksandru Lukašenko. Mierīgo iedzīvotāju protesti valstī tiek vardarbīgi apspiesti.

Saļihorskas hokeja komandas "Šahtjor" galvenais treneris Faikovs publiski paudis, ka Baltkrievijā viss ir vislabākajā kārtībā, bet pasaules čempionāta rīkošanas tiesību atņemšana ir vien politiskās spēlītes.

"Tas ir pilnīgs murgs! Politiskās spēlītes. IIHF ierēdņi salūza Eiropas Savienības ierēdņu spiediena ietekmē. Lai maksā mums kompensāciju un dara, ko grib," pauda hokeja treneris.

"Mūsu izlasei tik un tā jāpiedalās pasaules čempionātā. Viņi tak domā, ka mums te notiek nezin kas, bet Baltkrievijā viss ir brīnišķīgi."

IIHF lēmumu par to, kur notiks Minskā plānotās pasaules čempionāta spēles, sola paziņot 1.februārī. Izskanējusi neoficiāla informācija, ka viss turnīrs noritēs vienā valstī. Pastāv iespēja, ka IIHF izlems par labu tam, ka arī Rīgā paredzētās spēles notiks citur.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu