Debitanti Netlaus un Veinbergs PK astotajā posmā ierindojas trešajā desmitā

Papildināts
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas skeletonists Krists Netlaus
Latvijas skeletonists Krists Netlaus Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas sekeletonisti Krists Netlaus un Elvis Veinbergs piektdien Pasaules kausa astotajā posmā Austrijā pirmajā braucienā ierindojās attiecīgi 25. un 26.vietā, nespējot kvalificēties otrajam braucienam.

(Papildināts viss teksts.)

Pirmajā braucienā labāko laiku uzrādīja Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas, kurš par 0,02 sekundēm apsteidza Kreigu Tompsonu no Lielbritānijas, bet viņa tautietis Ņikita Tregubovs iepalika par 0,20 sekundēm.

Netlaus startā uzrādīja 21.ātrāko laiku, bet finišu sasniedza 25.vietā un līderim zaudēja 1,55 sekundes. Uzreiz aiz viņa ierindojās Veinbergs, kurš startā bija 23.ātrākais, bet finišu sasniedza 1,86 sekundes aiz Tretjakova.

Divu braucienu summā uzvaru izcīnīja Tretjakovs, kurš tuvāko sekotāju Tompsonu apsteidza par 0,23 sekundēm. Bronzas godalgu ieguva Samuels Maiers no Austrijas, kurš līderim zaudēja 0,27 sekundes.

Ņemot vērā, ka šajās sacensībās nepiedalījās kopvērtējuma vadošie sportisti, jau desmito reizi karjerā par Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju kronēts Martins Dukurs, bet viņa brālis Tomass izcīnīja trešo vietu.

Sacensībām pieteicās 26 sportisti, bet tikai 20 sasniedza otro braucienu.

Jau pēc posma Kēnigszē bija zināms, ka Pasaules kausa pēdējā posmā nestartēs brāļi Martins un Tomass Dukuri. Tāpat no Latvijas sportistiem Austrijā nestartēs Endija Tērauda. Latvijas izlasē šāds lēmums pieņemts, jo visi trīs iepriekš minēties sportisti nolēma priekšlaicīgi doties uz Altenbergu, kur februārī gaidāms pasaules čempionāts.

Šī iemesla dēļ debiju pieaugušo konkurencē piedzīvoja Netlaus un Veinbergs, kurš Sanktmoricā pirms nedēļas tika kronēts par pasaules U-20 čempionāta vicečempionu.

Sacensībām pieteikušies 26 sportisti, bet viņu vidū nav arī vadošie Vācijas skeletonisti Aleksandrs Gasners, Kristofers Groters un Fēlikss Kaizingers. Austrijā startē vadošais Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kā arī dienvidkorejietis Sunbins Juns, kurš tikai nesen atgriezās Pasaules kausa apritē.

Veinbergs karjeras laikā Īglsas trasē sacensību režīmā startējis vien trīsreiz, visās spēkojoties Eiropas kausa ieskaitē. 2018.gadā viņam izdevās ierindoties 14.vietā, bet kopš tā laika labāku rezultātu šajā trasē sasniegt nav izdevies. Pagājušā gada decembrī Veinbergs Siguldā Eiropas kausa sacensībās ierindojās augstajā piektajā vietā.

Šosezon Veinbergam Altenbergas trasē aiz muguras ir arī vienas Starpkontinentālā kausa jeb pēc spēka otrā līmeņa sacensības, kurās viņš ierindojās 12.pozīcijā.

Arī Netlaus iepriekš karjerā nav startējis Pasaules kausā. Šosezon Siguldā viņam Eiropas kausa posmā izdevās izcīnīt uzvaru, bet tās arī bijušas līdz šim vienīgās sacensības, ja neskaita Šveicē notikušo pasaules junioru čempionātu, kurā iegūta 11.vieta.

Īglsas trasē Netlaus karjeras laikā piedalījies vairākos Eiropas kausa posmos. Labāko rezultātu sportists sasniedza 2018.gadā, kad reizi ierindojās septītajā, bet vēl reizi astotajā vietā.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis ar 1456 punktiem ir M.Dukurs, viņam ar 1396 punktiem seko vācietis Aleksandrs Gasners, bet Tomasam Dukuram izdevies iekrāt 1226 punktus.

Tikmēr dāmu konkurencē pirmais brauciens paredzēts plkst.15., bet otrais - plkst.16.30.

Latvijas sportiste Dārta Zunte trasē dosies ar 16.numuru, bet sacensībām kopumā pieteikušās 19 sportistes.

Zunte jau Šveices etapā ieņēma Tēraudas vietu, lai veiksmīgāk sagatavotos pasaules junioru un arī U-20 čempionātam. Junioru ieskaitē Zunte ierindojās 12.vietā, bet starp U-20 sportistiem uzrādīja piekto labāko rezultātu.

Debiju Pasaules kausā Zunte piedzīvoja Sanktmoricas trasē, ierindojoties 20.pozīcijā. Kā sarunā ar aģentūru LETA iepriekš stāstīja sportistes treneris Gints Dzērve, Zunte sacensībās bija nedaudz satraukusies, tāpēc sportistei neizdevās tas labākais starts, taču izdevās sasniegt otro braucienu.

Arī Zunte Īglsas trasi iepazinusi caur Eiropas kausa sacensībām. Labākos rezultātus viņai izdevās sasniegt pagājušā gada janvārī, kad izcīnīta devītā un 11.vieta. Tikmēr šosezon viņa Eiropas kausā Siguldā izcīnīja otro vietu, bet tā viņai arī bijusi vienīgā godalga šajā sezonā.

Pasaules kausa kopvērtējuma līdere ar 1485 punktiem ir Janīne Floka no Austrijas, vāciete Tīna Hermana seko ar 1339 punktiem, bet trešajā vietā ar 1321 punktu ir viņas tautiete Žaklīna Lellinga.

Šis būs pēdējais Pasaules kausa posms šosezon, bet pasaules meistarsacīkstes februāra pirmajā pusē plānotas Vācijas trasē Altenbergā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu