Starptautiskā Volejbola federācija iegūst 250 miljonu eiro atbalstītāju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Volejbolisti (ilustratīvs attēls)
Volejbolisti (ilustratīvs attēls) Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) vienojusies ar sponsoru par 300 miljonu ASV dolāru (250 miljonu eiro) atbalstu šā sporta veida izaugsmei, vēsta portāls "Inside The Games".

FIVB sākusi sadarbību ar Luksemburgā bāzēto privātā kapitāla un ieguldījumu konsultāciju firmu "CVC Capital Partners", kas iepriekš ir sadarbojusies ar Pirmo formulu (F-1), pasaules motošosejas čempionātu "Moto GP" un regbija savienību ("Rugby Union").

"Volejbols ir ceturtais populārākais sporta veids pasaulē ar vairāk nekā 800 miljoniem fanu un lielu dalībnieku skaitu. Tas ir zināms pievilcīgos tirgos - Itālijā, Brazīlijā, Japāna, Polijā, Ķīnā un ASV," norādīts paziņojumā.

"Volejbols bija visskatītākais sports 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ar 2,6 miljardiem skatītāju stundu visā pasaulē," teikts vēstījumā.

"Sadarbības fokuss būs pasākumu rīkošana, fanu pieredze, plašsaziņas līdzekļu un digitālo risinājumu izmantošana, kā arī sponsorēšana, lai palielinātu komerciālos ieņēmumus reinvestēšanai, kas nodrošinās ilgtermiņa panākumus šajā sportā."

FIVB organizācija kopumā pulcē 222 nacionālās federācijas.

CVC kompānijai biroji ir 22 valstīs Eiropā, Āzijā un abos Amerikas kontinentos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu