Video Mairis Briedis atbalsta Latvijas Veselības un fitnesa asociācijas iniciatīvu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: SIPA/Scanpix

Pasaules čempions boksā Mairis Briedis atbalsta Latvijas Veselības un fitnesa asociāciju (LVFA), kas aicina Ministru kabinetu (MK) pārskatīt piesardzības pasākumu mazināšanas shēmu un vadīties pēc Igaunijas un citu valstu pieredzes, lemjot par sporta nozares likteni.

"No profesionālā viedokļa, cilvēki ārā nevar sagatavoties tik labi, kā iekštelpās, jo tur nav nepieciešamā inventāra. Arī cīņas sporta veidā. Ne velti ir teiciens - "veselā miesā vesels gars". Sportojot cilvēki ir veseli fiziski un mentāli," sociālajos tīklos publicētajā video norāda Briedis.

Paskatieties, cik tagad ir pieaugusi vardarbība. Tas tāpēc, ka cilvēks visu laiku ir mājās "burbulī", kuru viņa psihe, iespējams, neiztur. No tā cieš bērni un sieva. No tā cieš ģimene. Jautājums, vai šādi ierobežojumi ir pamatoti? Uzskatu, ka ne," norādīja Latvijas bokseris.

"Eiropas Fitnesa asociācija ir apkopojusi datus, ka uz 100 000 sportistu, kas trenējas iekštelpās, ir saslimuši tikai 0,02%, kas ir ļoti, ļoti maz. Tāpēc - sportistos ir spēks."

Ārkārtējā situācija Latvijā pagarināta līdz 6. aprīlim. Kamēr neuzlabosies epidemioloģiskā situācija, amatieru sporta treniņi drīkstēs notikt tikai ārpus telpām (līdz 10 cilvēkiem, neizmantojot ģērbtuves). Tas nozīmē, ka sporta klubi neuzņems klientus iekštelpās - nestrādās trenažieru zāles un nevarēs doties uz klubu trenēties individuāli, liecina Veselības ministrijas ziņojums.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu