Balcers: Otavā man nedeva tādu iespēju kā Sanhosē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja uzbrucējs Rūdolfs Balcers ir pateicīgs Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Sanhosē "Sharks", kas devusi viņam iespēju spēlēt otrajā uzbrucēju maiņā.

Balcers sestdien guva savus pirmos vārtus "Sharks" sastāvā, palīdzot komandai izcīnīt uzvaru ar rezultātu 5:4 pret 2019. gada NHL čempionvienību Sentluisas "Blues". Latvijas hokejists mača gaitā panāca rezultātu 3:0.

23 gadus vecais Balcers tika izraudzīts 2015. gada NHL draftā, kad "Sharks" viņu izvēlējās ar 142. numuru. 2017./2018. gadā viņš spēlēja fārmklubā Sanhosē "Barracuda", Amerikas Hokeja līgā (AHL) regulārajā čempionātā 67 spēlēs izceļoties ar 48 punktiem (23 vārti +25 piespēles).

Preses konferencē pēc spēles, kurā Balcers sestdien guva savus pirmos vārtus "Sharks" komandas rindās, kāds no žurnālistiem izteica apgalvojumu, ka 2018. gadā latvietis bija labākais spēlētājs "Barracuda" komandā. Sekoja arī jautājums, vai Balcers sapņojis par vārtu gūšanu "Sharks" sastāvā?

"Jā, protams. Pirms pāris gadiem man bija laba sezona "Barracuda" komandā. Pāris reižu mani pasauca augšā [uz NHL], taču netiku pie iespējas spēlēt "Sharks" sastāvā. Tagad būt kopā ar lielo komandu ir lieliska sajūta. Esmu priecīgs, ka izdevies gūt vārtus," sacīja Balcers.

Pēdējos četros mačos Balcers spēlējis otrajā uzbrucēju maiņā kopā ar Čehijas hokejistu Tomāšu Hertlu un šveicieti Timo Meieru, kuri šosezon 16 mačos sakrājuši attiecīgi 11 (6+5) un septiņus (2+5) punktus. Savukārt latvieša rēķinā ir sešas spēles un divi punkti (1+1).

"Pāris spēles esam nospēlējuši kopā. Bijuši gan kāpumi, gan kritumi. Domāju, ka joprojām cenšamies viens otru labāk izprast. Protams, ka viņi viens otru zina labāk, bet es maiņā esmu jauniņais. Cenšos atrast savu vietu. Ar katru dienu cenšamies spēlēt labāk. Šodien izveidojām vairākas labas [vārtu gūšanas] izdevības, mums tā jāturpina," teica Balcers.

2018. gadā "Sharks" aizmainīja Balceru uz Otavas "Senators" komandu, kuras sastāvā viņš 2019. gadā piedzīvoja NHL debiju. Tomēr šīs sezonas sākumā Kanādas klubs atteicās no Latvijas hokejista, ievietojot viņu atteikumu sarakstā. To izmantoja Sanhosē klubs, piesaistot Balceru savai komandai.

Balcers pauž prieku, ka viņš Sanhosē ieguvis iespēju spēlēt kā Top 6 uzbrucējs, jo "Senators" rindās viņš vairāk bija trešās un ceturtās maiņas spēlētājs.

"Tā ir milzu iespēja, pie kādas Otavā es netiku. Centīšos izdarīt visu to labāko un strādāšu katru dienu. Esmu super priecīgs, ka šodien izcīnījām uzvaru. Turpināsim ar Tomiju un Timo būvēt savstarpējo ķīmiju," norādīja Balcers.

Kāds no žurnālistiem preses konferencē atzīmēja, ka katram hokejistam laukumā ir sava loma. Viņš vaicāja, ko Balcers vairāk izbauda - spēlēt kā Top 6 uzbrucējam un gūt vārtus vai arī cīnīties un spēlēt spēka spēli?

"Domāju, ka visi grib spēlēt pēc iespējas vairāk minūšu un piedalīties vārtu gūšanā. Esmu priecīgs par sniegto iespēju. Centīšos palīdzēt komandai izcīnīt uzvaras."

Balcers šosezon sešos mačos guvis vienus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli, kā arī nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +1. 

Savukārt kopumā NHL spēlētāja karjerā Balcers piedalījies 57 mačos un atzīmējies ar 19 punktiem (5+12), sakrājot negatīvu lietderības koeficientu -8.

Rietumu divīzijā "Sharks" ar 16 punktiem 16 mačos ieņem pirmspēdējo jeb septīto pozīciju, bet "Blues" ar 22 punktiem 18 mačos atrodas turnīra tabulas pašā augšgalā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu