"Liepāja" pēcspēles metienos uzvar "Dinaburgu"; Olonovs izceļas ar "hat-trick"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
HK "Liepāja" hokejisti
HK "Liepāja" hokejisti Foto: Maksims Osobenkovs (HK "Liepāja"/Facebook")

Tikai ar diviem precīziem pēcspēles metieniem "Liepājai" "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlē trešdien savā laukumā izdevās pārspēt turnīra tabulas lejasgala komandu Daugavpils "Dinaburga".

Liepājnieki savā laukumā uzvarēja ar 6:5 (2:1, 2:2, 1:2, 0:0, 1:0).

Liepājnieki piecreiz šajā mačā izvirzījās vadībā, taču viesi piecreiz atspēlējās, pēdējo reizi to izdarot 22 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad pēc vārtsarga nomaiņas ar sesto laukuma spēlētāju precīzs bija Jegora Jegorova metiens.

Papildlaikā vairāk uzbruka mājinieki, pa viesu vārtiem metot astoņas reizes, kamēr daugavpilieši traucēja Māri Jučeru tikai divreiz. Tomēr viss bija jāizšķir pēcspēles metienos, kuros precīzi bija vien mājinieku - Klāva Plānica un Kārļa Ozoliņa metieni.

Mājiniekiem trīs (2+1) rezultativitātes punktus sapelnīja Plānics, kurš arī tika atzīts par labāko "Liepājas" komandā. Pa diviem punktiem Linardam Mazuram-Mago (1+1) un Markam Kaleinikovam (0+2).

Viesu rindās Iļjam Olonovam "hat-trick", četri rezultativitātes punkti un labākā spēlētāja gods komandā, trīs rezultatīvas piespēles Sergejam Pečuram, bet divas - Timofejam Fiļipovam. 

Jučers vārtos atvairīja 30 metienus, kamēr Marks Slavinskis spēles laikā tika galā ar 59 liepājnieku metieniem.

Trešdien vēl tiekas "Olimp"/"Venta 2002" un "Zemgale"/LLU, kā arī "Mogo"/LSPA un HS "Rīga".

Čempionāta līderpozīcijas ar 52 punktiem 30 spēlēs ieņem "Zemgale"/LLU, tālāk ar 48 punktiem 30 mačos seko "Olimp"/"Venta 2002", "Liepāja" ar 38 punktiem 30 spēlēs ir trešā, bet "Mogo"/LSPA 37 punktus iekrājusi 32 dueļos. Daugavpils "Dinaburga" 30 dueļos nopelnījusi 19 punktus, bet "Prizma"/IHS un HS "Rīga" komandām ir 14 punkti 29 un 27 mačos.

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skola "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepāja".

Iepriekšējā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21.gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Iepriekšējā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu