Ko Redika piebiedrošanās nozīmēs "Mavericks"?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dž. Dž. Rediks
Dž. Dž. Rediks Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" maiņas darījumu pašā izskaņā ieguva vienu no visu laiku labākajiem līgas snaiperiem Dž. Dž. Rediku. Tāpat piesaistīja arī itāļu spēka uzbrucēju Nikolo Meli.

Uz Ņūorleānas "Pelicans" no Dalasas devās Džeimss Džonsons un Vess Ivunds, kā arī otrās kārtas drafta izvēle. Ko šīs izmaiņas sola Teksasas klubam? Dalasas vienības apskatnieks Tims Kato no "The Athletic" paraudzījies no sava skatpunkta, kādas pārmaiņas gaidāmas Kristapa Porziņģa pārstāvētajā komandā.

Kā Rediks ietekmēs rotāciju?

Redikam šī ir viena no sliktākajām sezonām viņa karjerā, bet viņš vienmēr ir spējis "izšaut". Līdz šim šosezon Rediks realizē tālmetienus ar 36,4% precizitāti. Lielākā daļa metienu, ko basketbolists ir izpildījis "Pelicans" sastāvā, nebija pilnīgi brīvi ("wide open"). Spēlējot blakus Lukam Dončičam, Redikam var pavērties vairāk brīvu metienu. "Mavericks" ir astotā komanda līgā, kas spēj basketbolistiem izkārtot brīvus metienus.

Rediks bez sava teicamā metiena arī ģērbtuvē sola ienest vērtīgu pieredzi, jo vairākas sezonas cīnījies NBA izslēgšanas spēles. Tiek gaidīts, ka 36 gadus vecais snaiperis būs svarīgs rotācijas spēlētājs, kurš mačos iesaistīsies no soliņa.

Kad Rediks piebiedrosies "Mavericks" komandai?

Pirmā preses konference žurnālistiem ar Rediku solās būt pieejama pirms spēles ar Indiānas "Pacers". Amerikānis uzreiz nevarēs spēlēt, jo viņam vēl "Pelicans" rindās tika veikta neliela operācija. Pēdējo maču viņš aizvadīja 3. martā.

Ko šis darījums nozīmē Dalasas klubam nākotnē?

Skaidrs, ka komanda ap slovēni Dončiču vēlas uzbūvēt titula pretendentu. Tuvākajos gados Dalasai nebūs pieejamas vērtīgas drafta izvēles, tāpēc tai jāpiesaista spēlētājus, kas turpmākajās sezonās var palīdzēt cīnīties par titulu. Gaidāmajā vasarā Dalasas vienībai būs pieejami 30 miljoni, ko tērēt, lai censtos iegūt kādu svarīgu spēlētāju, kurš vairotu kluba izredzes virs galvas celt pasaules vērtīgāko basketbola trofeju.

Porziņģa nākotne Dalasā?

Lai arī izskanēja baumas par latvieša došanos uz citu klubu, "Mavericks" jau no paša sākuma zināja, ka negrasās atteikties no liepājnieka. Organizācija pilnībā tic, ka Porziņģis ar Dončiču vēl joprojām nākamajos gados būs viens no bīstamākajiem tandēmiem līgā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu