Kā Oldridžs ietekmēs "Nets" komandu?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lamarkuss Oldridžs
Lamarkuss Oldridžs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Lamarkuss Oldridžs līdz sezonas beigām pievienojies Bruklinas "Nets" komandai. Kāda būs pieredzes bagātā basketbolista jaunā loma? Prestižā sporta medija "The Athletic" apskatnieks Alekss Šifers sniedz savu ieskatu "Nets" rotācijā.

Nesen Sanantonio "Spurs" izpirka Teksasas štatā dzimušā basketbolista līgumu, kas viņu padarīja par neierobežoto brīvo aģentu, un par savu nākamo darba vietu viņš izvēlējās zvaigžņoto Bruklinas "Nets". Daudzus Lamarkusa lēmums pārsteidza, jo medijos iepriekš izskanēja informācija, ka amerikānis piebiedrosies Maiami "Heat".

Pirms "Nets" spēles ar Detroitas "Pistons", komandas galvenais treneris Stīvs Nešs noliedza baumas, ka "Nets" interesētu Oldridža piesaistīšana. Kluba ģenerālmenedžeris Šons Marks gan saskatīja 35 gadus vecajā spēlētājā labu pastiprinājumu zem groziem.

"Viņš ir lielisks komandas biedrs. Domāju, ka viņš ļoti labi iederēsies Bruklinā," sacīja "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs. "Viņš jau iepriekš pazina daudzus cilvēkus no "Nets" organizācijas."

Septiņkārtējais NBA Visu zvaigžņu spēles dalībnieks vairs nav tas spēlētājs, kāds bija agrāk, bet viņš var būt ļoti noderīgs blakus Džeimsam Hārdenam, Kairijam Ērvingam un Kevinam Durantam, lai izcīnītu kāroto NBA čempion titulu.

Visticamāk, Oldridžam tiks atvēlēta rezerves centra loma. Spēlētājs var palīdzēt "Nets" vienībai arī no tālās distances. Šajā sezonā no tālmetienu līnijas viņš uzbrucis ar 36% precizitāti. 21 aizvadītajā spēlē Oldridžs izcēlies ar vidēji 13,7 gūtajiem punktiem un 4,5 atlēkušajām bumbām.

Foto: Oldridža precizitāte šosezon: ekrānšāviņš no "The Athletic"

Viena no Bruklinas komandas vājajām vietām ir atlēkušās bumbas uzbrukumā. "Nets" šajā rādītājā ierindojas vien 23. vietā visā līgā. Jaunības gados Lamarkuss bija "double-double" spēlētājs. Komanda cer, ka amerikānis šajā spēles elementā spēs palīdzēt.

"Nets" rēķinās arī ar Oldridžu kā pieredzējušu spēlētāju izslēgšanas spēlēs. Savas karjeras laikā viņš aizvadījis 72 "play off" spēles.

"Svarīgi, lai katrs spēlētājs komandā jūtās komfortabli un apzinās savu lomu," sacīja Hārdens. "Mums ir vēl 25 vai 26 spēles, līdz sāksies izslēgšanas spēles. Katram jāsaprot sava nozīme šajā komandā."

Viens pavisam noteikti ir skaidrs, "Nets" sezonas beigās ir tikai viens mērķis - virs galvas celt NBA čempionu trofeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu