Herns: Džošua un Fjūrija cīņa ir lielāks notikums nekā olimpiskās spēles (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua un Taisons Fjūrijs
Entonijs Džošua un Taisons Fjūrijs Foto: Reuters/Scanpix/TVNET kolāža

Slavenais boksa promouters Edijs Hērns paudis pārliecību, ka Lielbritānijas supersmagsvaru Entonija Džošua un Taisona Fjūrija gaidāmais duelis ir lielāks notikums sportā nekā Tokijas olimpiskās spēles.

Gadsimta boksa cīņa varētu notikt 24. jūlijā Saūda Arābijā. Dienu iepriekš Tokijā sāksies olimpiskās spēles, kas risināsies līdz 8. augustam.

Kaut arī Džošua un Fjūrija cīņa pārklāsies ar olimpisko spēļu norisi, Herns ir pārliecināts, ka bokseru duelis tamdēļ nezaudēs ažiotāžu un sporta fanu interesi.

"Zinu, ka olimpiskās spēles ir milzu notikums, bet es uz tām raugos citādāk," preses konferencē Herna teikto citē ESPN. 

"Zinu, ka daudzi man nepiekritīs, bet es personīgi uzskatu, ka šis [boksa duelis] ir kaut kas lielāks nekā Olimpiāde," norādīja promouters.

"Pasaule uz brīdi apstāsies, lai skatītos šo divu britu cīņu," sacīja Herns, kurš arī piebilda, ka laika zonu starpības dēļ cīņas laikā Tokijā būs nakts vidus.

31 gadu vecais Džošua karjerā izcīnījis 24 uzvaras (22 nokauti) un piedzīvojis vienu zaudējumu pret meksikāni Endiju Ruisu.

Savukārt 32 gadus vecais Fjūrijs ir nepārspēts. Viņa rēķinā ir 30 uzvaras (21 nokauts) un viens neizšķirts.

Džošua kontā ir pasaules čempiona jostas IBF, WBA un WBO versijā, bet Fjūrijs ir WBC pasaules čempions.

Herns atklāja, ka ciņu paredzēts rīkot iekštelpās, nevis zem klajas debess. Gaidāms, ka klātienē dueli vēros līdz pat 20 000 skatītāju.

Ja nebūtu Covid-19 pandēmijas, šī boksa cīņa droši vien sapulcinātu 90 000 skatītāju Vemblija stadionā Londonā. 

Tiek lēsts, ka katrs bokseris nopelnīs aptuveni 100 miljonus britu mārciņu (aptuveni 116 miljoni eiro). Pirmajā duelī ienākumus sadalīs vienādās daļās, bet otrajā cīņā čempions saņems nedaudz vairāk nekā izaicinātājs - 60 pret 40.

Gaidāms, ka šī kļūs par gadsimta cīņu, jo supersmagajā svarā absolūtais jeb neapstrīdamais pasaules čempions pēdējo reizi tika noskaidrots pirms vairāk nekā 20 gadiem.

Lielbritānijas bokseris Lenokss Lūiss, kuram ir arī Kanādas pilsonība, laika posmā no 1999. gada 13. novembra līdz 2000. gada 29. aprīlim bija neapstrīdams pasaules čempions supersmagsvaros ar WBC, WBA un IBF organizāciju jostām.

Savulaik leģendārajam Muhamedam Ali un citiem bokseriem pietika ar WBC un WBA jostām, lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu supersmagsvaros. Vēlāk kritēriji tika papildināti, Maiks Taisons apvienoja jau trīs jostas - WBC, WBA un IBF.

Savukārt kopš 2007. gada, lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu, supersmagsvaru bokserim jāizcīna jau četras jostas - WBA, WBC, IBF un WBO tituls, taču nevienam tas pagaidām nav izdevies.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu