Balceram neatlaidīgs sniegums, taču "Sharks" cieš sagrāvi sezonas pēdējā spēlē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja uzbrucējs Rūdolfs Balcers trešdien spēlēja aktīvi, taču Sanhosē "Sharks" komanda piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas savā pēdējā spēlē.

"Sharks" mājās ar rezultātu 0:6 (0:2, 0:2, 0:2) kapitulēja spēlē pret Vegasas "Golden Knights".

Uzvarētājiem divus vārtus guva kanādietis Dilans Sikura, bet ar precīzu metienu un rezultatīvu piespēli jeb 1+1 izcēlās kanādieši Žonatans Maršeso un Viljamss Karjē.

Balcers laukumā pavadīja 18 minūtes un 37 sekundes, kas starp uzbrucējiem bija otrais lielākais spēles laiks. Nepilnas četras minūtes (3:52) latvietis spēlēja skaitliskajā mazākumā, kas bija lielākais spēles laiks komandā starp uzbrucējiem.

Latvijas hokejists izpildīja trīs metienus pa vārtiem, veica divus spēka paņēmienus, bloķēja divus metienus, divreiz pretiniekiem atņēma ripu un maču pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

24 gadus vecais Balcers šosezon NHL regulārajā čempionātā 41 spēlē guva astoņus vārtus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, kā arī sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -5.

Gan aizvadīto spēļu skaita ziņā, gan gūto vārtu un rezultatīvo piespēļu rādītājos Balcers sasniedza karjeras rekordus sezonas griezumā.

Nepilnu trīs sezonu laikā NHL spēlētāja karjerā Balcers piedalījies 92 mačos, guvis 14 vārtus, veicis 20 rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu +/- rādītāju -15.

"Sharks" šosezon 56 mačos izcīnīja 21 uzvaru un kopumā sakrāja 49 punktus, kas komandai deva septīto jeb pirmspēdējo vietu Rietumu konferencē, savukārt "Golden Knights" ar 82 punktiem patlaban ir līdere Rietumos.

Jau ziņots, ka Balcers nepalīdzēs Latvijas izlasei Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā, jo viņam jāsadziedē šosezon gūtais pleca savainojums, kā arī jāvienojas par jaunu darba līgumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu