Kādreizējais izlases treneris Nolans: Latvijas hokejistiem ir visplašākā sirds (4)

Tikai TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlase priecājas par uzvaru pār Kanādu.
Latvijas hokeja izlase priecājas par uzvaru pār Kanādu. Foto: AFP / Scanpix

Latvijas izlases hokejistu plašā sirds bija atslēga, lai piektdien pasaules čempionātā pirmo reizi valsts vēsturē pārspētu hokeja dzimtenes Kanādas izlasi, portālam TVNET pauda bijušais valstsvienības vadītājs Teds Nolans.

Latvijas hokeja izlase piektdien "Arēnā Rīga" pasaules čempionāta pirmajā spēlē ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pārspēja spēcīgo Kanādu. Latviešiem pirmo reizi pasaules čempionātu vēsturē izdevās pārspēt hokeja dzimtenes pārstāvjus.

Latvijas izlases labā vārtus guva Miks Indrašis un Oskars Batņa, ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Ronalds Ķēniņš, bet vienu reizi vārtu guvumā asistēja Ralfs Freibergs.

Savukārt karjerā pirmajā pasaules čempionāta spēlē Latvijas izlases vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks palika nepārspēts, atvairot visus 38 metienus. Viņu arī atzina par mača labāko spēlētāju.

Pēc spēles ar portālu TVNET sazinājās bijušais izlases galvenais treneris Teds Nolans, kurš ikdienā dzīvo Kanādas provincē Ontārio. Viņš emocionālā ziņojumā cildināja Latvijas hokejistu paveikto.

"Tā bija lieliska komandas uzvara. Esmu neizsakāmi lepns par Latvijas izlasi! Hokejā plaša sirds vienmēr pārspēj lielus talantus. Latvijas hokejistiem ir visplašākā sirds. Lūdzu, nododiet komandai no manis laba vēlējumus," pauda Nolans.

Latvijas izlases galvenā trenera amatā Nolans bija no 2011. līdz 2014.gadam. Viņa vadībā Latvijas izlase Soču olimpiskajās spēlēs tikai mača izskaņā ar 1:2 zaudēja Kanādai, kuras sastāvā bija pulcētas visas tā brīža spožākās zvaigznes ar Sidniju Krosbiju priekšgalā.

Latvijas izlase pasaules čempionātu savās mājās turpinās ar sestdienas vakara maču pret Kazahstānu. Šī spēle sāksies plkst.20.15 vakarā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu