Pirlo atstāj "Juventus" galvenā trenera amatu, kurā atgriežas Alegri

Papildināts
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas A sērijas futbola klubs Turīnas "Juventus" pēc vienu gadu ilgas sadarbības lauzusi līgumu ar galveno treneri Andreu Pirlo, kuru amatā nomainīs kādreizējais turīniešu stūrmanis

Futbola klubs piektdien izplatīja paziņojumu "Lai veicas, Andrea Pirlo".

Šajā sezonā Pirlo vadībā "Juventus" zaudēja Itālijas A sērijas čempiona titulu, kuru bija ieguvusi iepriekšējās deviņas sezonas, no cīņas par trofeju izstājoties jau astotdaļfinālā.

Līgumu ar "Juventus" 42 gadus vecais Pirlo noslēdza pērn augustā.

2015.gadā pēc četru gadu sadarbības pussargs Pirlo pameta "Juventus", lai karjeru turpinātu ASV Augstākajā futbola līgā (MLS), bet 2017.gadā viņš lika punktu futbolista karjerai.

Pērn jūlija beigās viņš tika nolīgts par "Juventus" U-23 komandas galveno treneri.

Futbolista karjeras laikā Pirlo ar Itālijas izlasi 2006.gadā tika kronēti par pasaules čempioniem, bet "Juventus" sastāvā viņam bez četriem A sērijas tituliem izdevies izcīnīt arī vienu Itālijas kausu un divus Superkausus.

Alegri par "Juventus" galveno treneri strādāja no 2014. līdz 2019.gadam. Viņš komandu aizveda līdz pieciem A sērijas tituliem, četriem Itālijas kausiem un diviem Superkausiem. Tāpat vienība divreiz - 2015. un 2017.gadā - viņa vadībā spēlēja UEFA Čempionu līgas finālā.

Savas karjeras laikā Alegri ir trenējis tikai itāļu klubus. Pirms kļūšanas par "Juventus" stūrmani viņš vairākas sezonas vadīja "AC Milan", ar ko vienreiz izdevās uzvarēt Itālijas čempionātā.

Pēc sezonas beigām izmaiņas treneru sastāvā skārušas vēl vairākas no slavenākajām futbola komandām Eiropā.

Zinedins Zidāns atstājis Madrides "Real" galvenā trenera amatu pēc tam, kad Spānijas grands šajā sezonā neieguva nevienu trofeju.

Savukārt Antonio Konte paziņojis par aiziešanu no Milānas "Inter" galvenā trenera amata pēc tam, kad viņa vadībā komanda izcīnīja 11 gadu laikā pirmo Itālijas čempiona titulu. Izskanējis, ka viņš tādā veidā paudis protestu pret komandas īpašnieku lēmumu pārdot labākos spēlētājus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu