"Knicks" stūrmanis Tibodo atzīts par NBA sezonas labāko treneri

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Tibodo
Toms Tibodo Foto: EPA/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" stūrmanis Toms Tibodo, pirmo sezonu strādājot ar šo komandu, atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) gada labāko treneri.

63 gadus vecais treneris šo atzinību izpelnījies otro reizi karjerā. Iepriekš viņš balvu saņēma 2011. gadā, vadot Čikāgas "Bulls" komandu. Arī toreiz viņam tā bija pirmā sezona kopā ar komandu.

Tibodo vadībā "Knicks" komanda regulārajā čempionātā izcīnīja 41 uzvaru un piedzīvoja 31 zaudējumu. Ņujorkas vienība kvalificējās "play-off" pirmo reizi kopš 2012./13. gada sezonas.

Izslēgšanas spēļu turnīrā "Knicks" gan piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā, atzīstot Atlantas "Hawks" pārākumu sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-4.

Iepriekšējā sezonā NBA regulārajā čempionātā "Knicks" bilance bija 21 uzvara un 45 zaudējumi.

Tibodo kā galvenais treneris strādājis trīs NBA klubos - Čikāgas "Bulls" (2010-2015), Minesotas "Timberwolves" (2016-2019) un tagad Ņujorkas "Knicks" (2020-).

Savukārt kā galvenā trenera asistents Tibodo strādājis Minesotas "Timberwolves", Sanantonio "Spurs", Filadelfijas "76ers", Ņujorkas "Knicks", Hjūstonas "Rockets" un Bostonas "Celtics".

Tibodo par treneri strādājis arī ASV izlasē, palīdzot valstsvienībai izcīnīt 2014. gada pasaules čempionāta zeltu un 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionu titulu.

Jau ziņots, ka 2020./2021. gada sezonā visvairāk progresējušā spēlētāja balvu saņēmis Džuliuss Rendls. Viņš kļuvis par pirmo Ņujorkas "Knicks" spēlētāju, kurš ieguvis šo apbalvojumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu