Video NHL čempionu svinības jāatliek - "Canadiens" pagarina finālsēriju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Monreālas "Canadiens" komanda pirmdien izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālsērijas mačā, līdz ar to šīs sezonas Stenlija kausa ieguvējs vēl netika noskaidrots.

"Canadiens" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Tampabejas "Lightning", izcīnot pirmo uzvaru šā gada NHL finālsērijā.

Stenlija kausa finālsērijā līdz četrām uzvarām vadībā joprojām ir "Lightning" komanda, kurai tagad ir 3-1 pārsvars.

"Canadiens" labā divus vārtus guva kanādietis Džošs Andersons, kurš bija precīzs arī mača papildlaikā, izraujot komandai uzvaru.

Vēl vienus vārtus uzvarētājiem guva krievs Aleksandrs Romanovs, bet "Lightning" rindās ar precīziem metieniem atzīmējās kanādietis Barklejs Gūdrovs un amerikānis Pets Marūns.

"Canadiens" kanādiešu vārtsargs Kerijs Praiss atvairīja 32 no 34 metieniem (94,1%), bet "Lightning" ripu ķērājs krievs Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 18 no 21 metiena (85,7%).

Pieminot mirušo Latvijas hokeja vārtsargu Matīsu Kivlenieku, pirms spēles tika ieturēts klusuma brīdis.

Mača gaitā "Canadiens" bija 1:0 un 2:1 vadībā. Līdz šim Stenlija kausa finālsērijā Monreālas vienība nebija bijusi vadībā.

Finālsērijas pirmajos trīs mačos "Lightning" uzvarēja ar 5:1, 3:1 un 6:3. Sērijas piektā spēle trešdien notiks Tampabejā.

"Lightning" lūko triumfēt NHL otro gadu pēc kārtas. Pērn finālā tika pārspēta Dalasas "Stars" komanda.

Savukārt "Canadiens", kas ar 24 čempiontituliem ir uzvarām bagātākā NHL komanda, Stenlija kausa finālu sasniegusi pēc 28 gadu pauzes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu