NBA fināla MVP Adetokunbo: Gribēju titulu izcīnīt tieši ar "Bucks" (70)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jannis Adetokunbo ar finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu un NBA čempiona trofeju.
Jannis Adetokunbo ar finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu un NBA čempiona trofeju. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas vērtīgākais spēlētājs jeb MVP Jannis Adetokunbo ļoti vēlējies titulu izcīnīt tieši Milvoki "Bucks" sastāvā, tāpēc ir ļoti priecīgs par sapņa realizēšanos.

"Bucks" komanda trešdienas rītā pēc Latvijas laika uzvarēja sestajā finālsērijas mačā, ar rezultātu 105:98 (29:16, 13:31, 35:30, 28:21) pārspējot Fīniksas "Suns". Visā sērijā Milvoki klubs triumfēja ar 4-2.

Izcils sestajā finālspēlē bija "Bucks" līderis Adetokunbo, kurš guva 50 punktus, izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un veica divas rezultatīvas piespēles, kā arī bloķēja piecus metienus. Tieši viņu atzina par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

"Gribu pateikties Milvoki par to, ka man uzticējās. Paldies komandas biedriem, viņi spēlēja sīksti katrā mačā. Es ticēju šai komandai. Gribēju to paveikt šeit, šajā pilsētā. Esmu ārkārtīgi, laimīgs, ka izdevās to paveikt," pēc triumfa emocionāls bija Adetokunbo.

Interesanti, ka pagājušajā gadā NBA čempionu gredzenu saņēma Jaņņa brālis Kosts, kurš bija Losandželosas "Lakers" sastāvā. Daudzi toreiz ironizēja, ka jaunākais brālis gredzenu ieguvis agrāk par vecāko.

"Daudzi smējās un jokoja par to, ka mans brālis pagājušajā gadā uzvarēja ar "Lakers". Skaidrs, ka pie ģimenes pusdienu galda bija dīvaini redzēt viņu ar čempiona gredzenu pirkstā pirms manis. Tagad būsim vienlīdzīgi."

"Bucks" finālā atspēlējās pēc diviem zaudējumiem pirmajās cīņās Fīniksā, kļūstot tikai par piekto komandu, kas to paveikusi. Milvoki savā laukumā izslēgšanas spēlēs sasniedza NBA labāko bilanci 10-1.

Līdz šim vienīgo titulu Milvoki "Bucks" izcīnīja 1971. gadā, kad komandas līderi bija Karīms Abduls Džabars un Oskars Robertsons.

"Suns" neizdevās izcīnīt pirmo čempionu titulu kluba 53 gadu pastāvēšanas vēsturē.

Komentāri (70)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu