"Viņi ir jaudīgi!" Pļaviņš un Točs gaida nopietnu cīņu pret meksikāņiem

CopyDraugiem X Whatsapp

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola grupu turnīra noslēdzošajā spēlē Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs gaida sīvu cīņu pret meksikāņiem, sportisti atzina sarunā ar klātesošajiem Latvijas žurnālistiem.

Grupu turnīra noslēdzošais mačs Pļaviņam/Točam gaidāms sestdien pret Meksikas duetu Hosue Gastonu/Hosē Rubio. Mača sākums plkst. 9.00 pēc Latvijas laika.

"No viņiem var sagaidīt visu ko. Viņi Dohā izcīnīja medaļas," sacīja Točs, norādot uz pretinieku otro vietu Pasaules tūres posmā 2020. gada martā.

"Visgrūtākais mums ir tas, ka nekad pret viņiem neesam spēlējuši," piebilda Pļaviņš, kurš trešo reizi piedalās olimpiskajās spēlēs, kamēr Točam šī ir debija.

"Mēs zinām, ka viņiem ir labs bloķētājs. Ir grūti dabūt bumbu viņam pāri. Viņam pat 2,10 metrus garais Evandro [Brazīlijas volejbolists] nesit pāri. Līdz ar to būs jāmeklē padusītes kā pret krieviem, jāizmanto līdzīga taktika," skaidroja Pļaviņš.

"Viņi cīnās līdz galam. Viņi ir skrējēji. Nebūs tā, ka viņi padosies," pretiniekus raksturoja Točs.

"Spēlē pret krieviem viņiem bija seši eisi, mums tikai viens," atzīmēja Pļaviņš. "Līdz ar to viņi ir jaudīga komanda - ne tikai blokā, bet arī uz serves līnijas. Tā nebūs viegla pastaiga."

Turnīra formāts nav pateicīgs. Starp mačiem ir vienas vai divu dienu pauze. Turklāt pirmo maču latvieši nemaz neaizvadīja, jo pretinieku nometnē konstatēta inficēšanās ar Covid-19.

"Es biju gatavs spēlēt jau trešajā dienā, bet nu ir pagājušas astoņas dienas," teica Pļaviņš un atzīmēja, ka šajās brīvajās dienās pludmales volejbolisti uztur sevi formā, taču nedrīkst pārtrenēties.

"Gribētos, lai spēles ir ātrāk. Lai atjaunotos, laika ir daudz, taču tas ir mazliet par ilgu. Visu laiku domās muļļājies. Pirmo spēli ļoti ilgi gaidījām. Ir baigā rutīna," piebalsoja Točs.

2012. gadā Pļaviņš kopā ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja bronzas medaļas Londonas olimpiskajās spēlēs. Cīņā par godalgu viņi bija tērpušies zaļos kreklos. Līdzīgi formas tērpi Pļaviņam ar Toču bija mugurā pirmajā spēlē Tokijā.

"Edgaram pilnīgi vienalga, kāda krāsa, līdz ar to es varēju izvēlēties. Man tas varbūt palīdzēja emocionālā ziņā. Iepriekšējais krekls man joprojām ir mājās. Šis ir mūsu komandas pirmais formas tērps," atklāja Pļaviņš.

Pēc divām spēļu kārtām Latvijas pludmales volejbolisti ir grupas līderi ar divām uzvarām. Krievijas un Čehijas pāriem katram ir pa vienam panākumam, tikmēr Meksikas duetam ir divi zaudējumi.

Pļaviņš un Točs ir garantējuši dalību Tokijas olimpisko spēļu astotdaļfinālā.

Astotdaļfinālā iekļūs visu sešu grupu divas labākās komandas. Vēl astotdaļfinālam kvalificēsies arī divas labākās trešo vietu ieguvējas.

Savukārt pārējās četras komandas, kas grupā būs ieguvušas trešo vietu, "laimīgo zaudētāju" mačos sadalīs divas ceļazīmes uz astotdaļfinālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu