Šķiras FC "Barcelona" un Lionela Mesi ceļi (85)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: AFP/SCANPIX

Argentīnas futbola zvaigzne Lionels Mesi savu profesionālo karjeru neturpinās Spānijas futbola klubā FC "Barcelona", vēsta komandas mājaslapa.

34 gadus vecā Mesi līgums ar "Barcelona" noslēdzās šajā vasarā, un viņš varēja kļūt par brīvo aģentu.

Iepriekš tika ziņots, ka 34 gadus vecais Mesi un "Barcelona" parakstīs jaunu piecu gadu līgumu, kura izpirkuma cena būs 600 miljoni eiro. Tika lēsts, ka, balstoties uz jauno vienošanos, Mesi nākamajā sezonā saņems aptuveni 20 miljonus eiro jeb uz pusi mazāk nekā iepriekš. Tomēr tagad situācija ir mainījusies.

Problēmas turpināt sadarbību, kā teikts kluba ziņojumā, radušās finansiāla rakstura jautājumu dēļ.

"Neskatoties uz panākto vienošanos starp "Barcelona" un Lionelu Mesi un abu pušu nepārprotamo vēlmi turpināt sadarbību, tā nevar turpināties finansiālu šķēršļu dēļ (Spānijas līgas noteikumi)," teikts kluba paziņojumā.

Ārzemju mediji ziņo, ka Spānijas līgas finansiālo noteikumu dēļ klubam pat ar ievērojamu Mesi algas samazinājumu nākamsezon būtu lielas problēmas nokomplektēt dziļu sastāvu.

"FC "Barcelona" no visas sirds izsaka pateicību spēlētājam [Mesi] par viņa pienesumu un kluba popularizēšanu, kā arī novēl visu to labāko nākotnē - gan profesionālajā, gan personīgajā dzīvē," rakstīts komandas paziņojumā.

Mesi "Barcelona" pārstāvēja kopš 2004. gada un 520 mačos Katalonijas kluba rindās izcēlās ar 474 vārtu guvumiem.

Argentīnietis karjeras laikā sešas reizes ieguvis "Ballon d’Or" balvu, ko pasniedz gada labākajam futbolistam. Viņš "Barcelona" komandai palīdzējis desmit reizes uzvarēt Spānijas čempionātā un iegūt četras UEFA Čempionu līgas trofejas.

Komentāri (85)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu