Olimpiskie čempioni cīnīsies Rīgas "Challenger" ceturtdaļfinālā. Grīziņkalnā gaidāms arī "slam dunk" šovs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā trešdien Rīgā sporta kvartālā Grīziņkalnā aizvadīs ceturtdaļfināla spēli Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres "Challenger" turnīrā "Ghetto Basket Riga". Pasākumā gaidāms arī "slam dunk" konkurss.

Turnīrā ar pirmo numuru izlikta komanda "Riga", ko pārstāv olimpiskie čempioni Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, bet savainojumu ārstējošo Edgaru Krūmiņu aizstāj komandas piektais dalībnieks Artūrs Strēlnieks.

"Riga" otrdien pamatturnīrā A grupā vispirms ar rezultātu 21:20 pieveica "Raudondvaris" komandu no Lietuvas. Lasmanis guva septiņus punktus, pa pieciem pievienoja Miezis un Čavars, bet Strēlnieka rēķinā četri punkti.

Uzvaru mūsējiem izrāva Miezis, kurš trāpīja tālmetienu 24 sekundes pirms spēles laika beigām.

Savukārt grupas otrajā spēlē "Riga" ar rezultātu 18:19 piekāpās Krievijas Basketbola federācijas (RFB) vienībai "Runa". Strēlnieks guva sešus punktus, bet olimpiskie čempioni katrs pievienoja pa četriem.

"Riga" komandai abās grupas spēlēs nesekmējās metieni no tālās distances - uzvarā izdevās realizēt piecus no 21 raidījuma, bet zaudējumā trāpīti četri no 15.

"Ghetto Basket Riga" ceturtdaļfināli

  • plkst. 16:45 (8.) "Raudondvaris" (Lietuva) - (6.) "Antwerp" (Beļģija)
  • plkst. 17:10 (4.) "Amsterdam" (Nīderlande) - (12.) "Dusseldorf" (Vācija)
  • plkst. 17:35 (2.) "Šakiai" (Lietuva) - (5.) "Princeton" (ASV)
  • plkst. 18:00 (3.) "Ub" (Serbija) - (1.) "Riga" (Latvija)

Zīmīgi, ka ceturtdaļfinālā iekļuvušas septiņas no astoņām komandām, kas pēc ranga ir Top 8 spēcīgākās šajā turnīrā.

Ja mūsējie pārvarēs ceturtdaļfinālu, tad pusfinālā viņiem būs jāspēkojas ar Lietuvas ("Šakiai") vai ASV ("Princeton") pārstāvjiem. 

"Ub" komandā spēlē Dejans Majstorovičs, kurš Tokijas olimpiskajās spēlēs Serbijas izlases sastāvā izcīnīja bronzas godalgas. Grīziņkalnā grupu turnīra spēlēs viņš bija otrs rezultatīvākais spēlētājs ar 8,5 punktiem vidēji mačā.

Savukārt par grupu turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva "Raudondvaris" komandas lietuvietis Šarūns Benušis, kurš divās spēlēs vidēji atzīmējās ar 11 punktiem.

Plkst. 18:25 paredzēts "slam dunk" konkursa sākums. Plānots, ka tajā piedalīsies Latvijas pārstāvji Kristaps Dārgais un Arnolds Krauklis. Konkursa fināls gaidāms plkst. 20:15.

Pusfināla mači paredzēti plkst. 19:25 un plkst. 19.50, bet fināls plkst. 20:45.

Ja sacensību norisei traucēs lietus, spēles tiks aizvadītas sporta nama "Daugava" zālē. Mačus tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7. kanālā.

Komandas cīnās par divām ceļazīmēm uz "Masters" kategorijas turnīru Abū Dabī, kas risināsies 29. un 30. oktobrī. Ceļazīmes izcīnīs abas finālu sasniegušās komandas.

Turnīra četri labākie kvarteti sadalīs 35 000 ASV dolāru naudas balvu fondu:

  • 1. vietai 15 000
  • 2. vietai 10 000
  • 3. vietai 6000
  • 4. vietai 4000

Biļetes var iegādāties TurTur.lv. Ieeja pasākumā ar Covid-19 sertifikātiem (attiecas uz visiem vecumiem - arī bērniem).

Grupu turnīrā piedalījās, taču divus zaudējumus divās spēlēs piedzīvoja komanda "Grīziņkalns". Turnīrā komanda bija izlikta ar 16. numuru, to pārstāvēja Andris Epners, Rendijs Feikners, Ivars Rihards Žvīgurs un Edgars Lācis.

Savukārt turnīra kvalifikāciju neizdevās pārvarēt "Jelgavas" vienībai ar Armandu Ginteru, Robertu Pāži, Armandu Seņkānu un Mārtiņu Šteinbergu sastāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu