Video Briedis gatavs sakaut Mannu, Zauerlands negaidīti paziņo pārsteidzošu vēsti (11)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis sestdien "Arēnā Rīga" ir gatavs savu skatītāju priekšā uzvarēt Vācijas pārstāvi Arturu Mannu, bet viņa promouters Kalle Zauerlands trešdien notikušajā preses konferencē negaidīti nāca klajā ar pārsteidzošām ziņām.

Abi bokseri sestdien cīnīsies par Briedim piederošo Starptautiskās boksa federācijas (IBF) čempiona jostu pirmajā smagajā svara kategorijā. Kā nākamo pretendentu uz šo jostu IBF nozīmējusi austrālieti Džeiju Opetaiju.

Zauerlands trešdien negaidīti publiski paziņoja, ka cīņa pret Mannu Briedim būs pēdējā viņa karjerā, kas notiks Latvijā. Lai gan promouters nepaskaidroja sīkāk, kādi tam ir apsvērumi, no viņa teiktā varēja noprast, ka tā ir daļa kādas jaunas vienošanās.

"Pirms boksa gribu parunāt par Covid-19. Ļoti uzmanīgi sekojām situācijai Latvijā jau kopš pagājušās piektdienas. Šoreiz mums paveicās, bet man žēl Latvijas, kur pēc sestdienas cīņas vēl ilgi nebūs lielu kultūras pasākumu," izteicās Zauerlands.

"Cīņa sestdien būs milzīga abiem. Šī ir Manna iespēja, Rokija cienīga stāsta iespēja. Man jautāja, vai atvēlu viņam uzvaru pret Briedi. Teicu, ka viņš ir sestais pasaulē pēc ranga, tāpēc viņam ir izredzes. Mairim tas ir izaicinājums. Domāju, ka vakars būs emocionāls.

Šī būs Brieža pēdējā cīņa viņa karjerā Latvijā, atmosfēra Rīgā būs lieliska. Biļetes vēl var nopirkt, nav nekādu ierobežojumu to iegādē. Domāju, ka tas būs izcili emocionāls vakars"

Pēc Zauerlanda paziņojuma Briedis bija manāmi apmulsis, jo nezināja, ka sestdienas cīņa viņam var būt karjerā pēdējā, kas notiek Latvijā. Briedis izteica cerību, ka tā tomēr nebūs.

"Pirmo reizi dzirdu, ka man šī būs pēdējā cīņa Latvijā. Ceru, ka tā nebūs. Tāda sēru ziņa no Kalles. Tagad viņš man iedeva papildus motivāciju, ja tā tiešām Latvijā būs pēdējā. Gribas to spilgti aizvadīt. Latvijā ir mani pirmsākumi visam. Šīs ir manas mājas, bet te boksēt ir citādi. Nekur nav tik labi kā mājās. Tāpēc izbaudīšu šo vakaru kopā ar jums," izteicās Briedis.

Latvijas boksera menedžeris Raimonds Zeps uzsvēra, ka uz sestdienas cīņu vēl neattieksies jaunie Ministru kabineta (MK) izstrādātie Covid-19 izplatības ierobežojumi, tāpēc visi aicināti iegādāties biļetes.

"Mēs arī gaidījām, kādi būs valdības lēmumi attiecībā uz pasākumiem. Priecē, ka ir pārejas periods. Izskatās, ka šis būs pēdējais lielais pasākums Latvijā līdz 11.janvārim. Esam priecīgi, ka varam to aizvadīt. Visus aicinu droši nākt uz "Arēnu Rīga", izbaudīt vakaru. Protams, būs papildus ierobežojumi, piemēram, jāvelk maskas. Esam priecīgi, ka šī cīņa tomēr notiks Rīgā, savu skatītāju priekšā."

Brieža pretinieks Manns pirmdien atzīmēja savu 31.dzimšanas dienu, bet atzina, ka to vēl nav nosvinējis. To viņš darīšot pēc cīņas.

"Jā, man pirmdien bija dzimšanas diena, palika 31 gads. Varat, protams, iedomāties, kāda ir mana lielākā vēlme, ko saņemt dāvanā," pauda Kazahstānā dzimušais Vācijas bokseris.

Manns, kuram dota iesauka "Zibensvīrs", pirmdien atzīmēja savu 31 gada dzimšanas dienu. Profesionālajā boksā viņš ir kopš 2015. gada un šajā laikā 18 cīņās svinējis 17 uzvaras, deviņas no tām ar nokautu.

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 27 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu.

Foto: Maira Brieža atklātais treniņš

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu