Video Balcers rezultatīvs trešo spēli pēc kārtas, Girgensonam karjerā 500. mačs NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: AP/Scanpix

Rūdolfs Balcers sestdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, tikmēr cits latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons sasniedza 500 maču slieksni pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

"Sharks" mājās ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos piekāpās Ņūdžersijas "Devils".

Balcers vārtus guva otrā perioda piektajā minūtē, izvirzot "haizivis" vadībā 1:0.

Latvijas hokejists ar rezultativitāti izcēlās trešo maču pēc kārtas. Iepriekšējā mačā viņam bija viena rezultatīva piespēle, bet aizpagājušajā spēlē divas piespēles.

Balcers laukumā pavadīja 17 minūtes un 46 sekundes (2:18 skaitliskajā mazākumā), izpildīja četrus metienu pa vārtiem, veica četrus spēka paņēmienus, nopelnīja četras soda minūtes, bloķēja vienu metienu un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pēcspēles metienu sērijā Balcers savu "bullīti" nerealizēja.

Mača pamatlaikā otrus vārtus "Sharks" labā guva zviedrs Jonatans Dalēns, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās kanādiešu aizsargs Brents Bērnss.

Par mača pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju atzina "Devils" kanādiešu vārtsargu Džonatanu Bernjē, kurš atvairīja 35 no 27 metieniem (92,6%).

Klusā okeāna divīzijā "Sharks" ar 13 punktiem 11 spēlēs ieņem trešo vietu, tikmēr "Devils" ar 12 punktiem 10 mačos ierindojas septītajā pozīcijā Metropolitēna divīzijā.

24 gadus vecais Balcers šosezon 11 mačos guvis divus vārtus, veicis trīs rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -1.

Citā spēlē Bufalo "Sabres" savā laukumā ar 3:4 (0:1, 2:0, 1:2, 0:1) papildlaikā piekāpās Detroitas "Red Wings". 

"Sabres" piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas, savukārt "Red Wings" pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Savā karjerā 500. spēli NHL aizvadīja Girgensons, kurš jubilejas mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un septiņas sekundes (1:23 vairākumā un 0:54 mazākumā).

Latvijas hokejists izpildīja divus spēka paņēmienus, vienreiz meta pa vārtiem un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Sabres" labā vārtus guva soms Arttu Ruotsalainens, amerikānis Teidžs Tompsons un zviedrs Rasmuss Dālīns.

"Red Wings" sastāvā kanādietis Tailers Bertuci guva divus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles (2+2).

Uzvaras vārtus papildlaikā guva vācu aizsargs Morics Zaiders, kuram tas ir pirmais precīzais metiens NHL debijas sezonā.

27 gadus vecais Girgensons šosezon 11 mačos izcēlies ar sešiem rezultativitātes punktiem (3+3) un sakrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Sabres" ar 12 punktiem 11 spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā Atlantijas divīzijā, bet "Red Wings" ar tikpat punktiem 12 spēlēs atrodas vienu vietu zemāk.

Tikmēr Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar rezultātu 4:5 (2:1, 1:1, 1:2, 0:0, 0:1) piekāpās Minesotas "Wild", piedzīvojot ceturto zaudējumu pēdējos piecos mačos.

Teodors Bļugers laukmā pavadīja 17 minūtes un 39 sekundes (1:25 mazākumā), izpildīja piecus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, izpildīja trīs metien pa vārtiem, saņēma divas soda minūtes, uzvarēja 10 no 18 iemetieniem un cīņu pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Somijas hokejists Kasperi Kapanens guva trīs vārtus "Penguins" sastāvā, pirmo reizi NHL spēlētāja karjerā izceļoties ar "hat trick".

"Penguins" mača gaitā bija 3:1 un 4:2 vadībā, taču 2,2 sekundes pirms mača pamatlaika beigām amerikānis Raiens Hārtmens panāca neizšķirtu 4:4.

"Wild" sastāvā ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās krievs Kirils Kaprizovs un kanādietis Džereds Spurdžons.

"Penguins" otro maču pēc kārtas aizvadīja bez komandas kapteiņa Sidnija Krosbija un galvenā trenera Maika Salivana, kuri nevarēja piedalīties Covid-19 protokola dēļ.

Pitsburga ar 11 punktiem 10 spēlēs ir pēdējā jeb astotajā vieta Metropolitēna divīzijā, tikmēr "Wild" ar 14 punktiem 10 spēlēs atrodas otrajā pozīcijā Centrālajā zonā.

27 gadus vecais Bļugers šosezon 10 spēlēs guvis divus vārtus, veicis vienu rezultatīvu piespēli un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu