Kazakevičs: Ozola palikšana spēlē deva emocionālu pacēlumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas futbola izlases vārtsarga Roberta Ozola palikšana spēlē deva komandai emocionālu pacēlumu, pēc Pasaules kausa kvalifikācijas mača atzina valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas izlase sestdien negaidīti nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Norvēģiju, pamatīgi apgrūtinot pretinieku izredzes turpināt cīņu par iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā.

"Koncentrējāmies uz savu spēli. Esmu apmierināts ar savas komandas sniegumu un pašatdevi. Mūsu mērķis ir pašiem progresēt, neiedziļinoties pretinieku komandas izredzēs turnīra tabulā," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča pēcspēles preses konferencē teikto.

Kazakevičs vēlreiz uzsvēra, ka Norvēģija ir laba, sabalansēta komanda, taču tā neesot sagādājusi latviešiem pārsteigumus.

"Esmu pārliecināts, ka viņu šīs paaudzes futbolistiem priekšā ir lielas uzvaras un turnīri. Laba līmeņa komanda. Tāpat kā pirmajā mačā Rīgā, šī spēle mums nebija vienkārša," teica Kazakevičs.

Pirmkārt, Latvijas izlases uzdevums bijis veidot pietiekami kompaktu bloku aizsardzībā, neļaujot spēlēt starp līnijām caur centrālo zonu.

"Kamēr mūsu uzbrucēji bija pietiekami svaigi un mobili, viņi tika galā ar uzdevumu radīt spiedienu uz pretiniekiem. Kas mums varbūt nedaudz pietrūka, it sevišķi otrajā puslaikā, kad zuda spēki, bija pietiekami kvalitatīva pretspēle. Tur, domāju, mums vajadzēja nospēlēt kvalitatīvāk," secināja treneris.

Otrajā puslaikā Latvijas izlase daudz spēlēja bez bumbas, tāpēc nācās daudz pārvietoties, lai saglabātu skaitlisko pārsvaru konkrētās zonās. "Spēlējot ar diviem uzbrucējiem, gājām uz zināmu risku. Gribu uzteikt puišus par labu un pašaizliedzīgu sniegumu," teica Kazakevičs.

Treneris ģērbtuvē teicis, ka pēc šādām spēlēm neizceļ konkrētus spēlētājus, bet gan komandu, taču šoreiz izcēla tieši vārtsargu Ozolu, kurš otrajā puslaikā pēc gūtas galvas traumas palika laukumā. "Viņa palikšana spēlē deva emocionālu pacēlumu," pauda Kazakevičs.

Otrdien cikla noslēgumā Latvija viesosies pie Gibraltāra futbolistiem. Pirms pēdējās kārtas G apakšgrupā Nīderlandei ir 20 punkti, pa 18 guvušas Turcija un Norvēģija, 12 ir Melnkalnei, seši Latvijai, bet Gibraltārs ir bešā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu