Latvijas biatlonisti pieticīgi startē sprintā; pirmo uzvaru karjerā izcīna Kīns

CopyDraugiem X Whatsapp
Johanness Kīns
Johanness Kīns Foto: EPA/Scanpix

Latvijas biatlonisti piektdien Hohfilcenē uzrādīja pieticīgus rezultātus Pasaules kausa sezonas trešā posma desmit kilometru sprintā, kamēr pirmo uzvaru karjerā svinēja vācietis Johanness Kīns.

30 gadus vecais vācietis Kīns šautuvē neaizvēra vienu mērķi, finišēdams 26 minūtēs un 5,0 sekundēs. Otrais arī ar vienu soda apli bija zviedrs Martins Ponsilouma, kurš Kīnam zaudēja 14,3 sekundes. Baltkrievs Antons Smolskis šāva nekļūdīgi, izcīnīja trešo vietu un pirmo reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla, no uzvarētāja atpaliekot 20,5 sekundes.

Pusotru sekundi aiz goda pjedestāla palika krievs Aleksandrs Loginovs, vēl trīs sekundes aiz viņa bija norvēģis Tarjeijs Bē, kā arī divi francūži Emiljēns Žakelēns un Kentēns Fijons-Majē. Šosezon pirmajos divos sprintos uzvarējušais zviedrs Sebastians Sāmuelsons netrāpīja trīs mērķos un ieņēma 14. vietu. Iepriekšējo trīs sezonu Lielā kristāla globusa ieguvējs, norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē arī trīsreiz mēroja soda apli un samierinājās ar 29. pozīciju.

Aleksandrs Patrijuks un Edgars Mise kļūdījās attiecīgi četras un trīs reizes, uzvarētājam zaudējot vairāk nekā trīs minūtes, kas viņiem deva 98. un 99. vietu. Roberts Slotiņš bija neprecīzs piecas reizes un ieņēma 107. vietu 118 startējušo biatlonistu konkurencē.

Pirmā etapa sprintā Slotiņš ieņēma 72.vietu, Patrijuks bija 97. vietā, bet Mise ierindojās 108. pozīcijā. Savukārt otrajā posmā Patrijuks ieņēma 70., Slotiņš 102., bet Mise 105. pozīciju.

Sievietēm 7,5 kilometru sprints sāksies, kad Latvijā būs plkst. 15.15, tiešraidē to, tāpat kā vīriešu sacensības, translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam. Baiba Bendika trasē dosies ar 61. numuru, bet Sanita Buliņa - ar 67. numuru.

Nedēļas nogalē būs sacensības iedzīšanā, kā arī stafetes.

Latvijas vadošajam biatlonistam vīriešu konkurencē Andrejam Rastorgujevam pagaidām ir spēkā diskvalifikācija, kas viņam liedz startēt Pasaules kausa apritē.

Nākamais Pasaules kausa posms decembrī notiks Francijas trasē Ansi/Legrānā-Bornānā. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Vācijā - Oberhofā un Rūpoldingā, janvāra vidū sacenšoties Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā, bet sezonai tradicionāli noslēdzoties Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu