Baltkrievijas slēpotājām par atbalstu opozīcijai aizliedz piedalīties Pekinas spēlēs (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijas slēpotājas Svjatlana Andrjuka un Darja Dolidoviča paziņojušas, ka valsts varas iestādes neļauj viņām piedalīties 2022. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā, jo paudušas atbalstu opozīcijai, vēsta "Reuters".

Novembrī abām slēpotājām Baltkrievijas Slēpošanas savienība deaktivizēja viņu individuālos identifikācijas kodus Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) datubāzē, kas ir nepieciešams, lai piedalītos FIS paspārnē esošajās sacensībās.

Viņām nebija iespējas piedalīties atlases sacensībās, lai kvalificētos Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Baltkrievijas slēpošanas savienības vadītājs Aleksandrs Darakovičs aizliedzis Andrjukai un Dolidovičai piedalīties starptautiskās sacensībās un izlases treniņnometnēs Baltkrievijā.

Darakovičs ir Minskas izpildkomitejas priekšsēdētājs.

"Viņi (Baltkrievijas sporta amatpersonas) burtiski apsūdzēja mani opozīcijas atbalstīšanā. Es vairs nevēlos šeit atrasties. Plānoju doties uz Poliju, jo šeit nav iespējams dzīvot," teica 22 gadus vecā Andrjuka, kura atlaista no darba valsts iestādē. 

Slēpotāja arī pastāstīja, ka nekad publiski nav paudusi savus politiskos uzskatus, kas, viņasprāt, ir neitrāli.

"Neesmu neko tādu darījusi, lai man piespriestu diskvalifikāciju un deaktivizētu manu FIS kodu," sacīja Dolidoviča.

17 gadus vecā Dolidoviča ir pazīstamā baltkrievu slēpotāja Sergeja Dolidoviča meita. "Reuters" vēsta, ka viņš 2020. gadā piedalījies protestos, kuri Minskā un citās Baltkrievijas pilsētās sākās pēc skandalozajām prezidenta vēlēšanām, kurās par uzvarētāju pasludināja autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko. 

"Reuters" uzrunāja Baltkrievijas Slēpošanas savienību un FIS, lai ieviestu skaidrību šajā jautājumā, bet abas organizācijas aicinājumam nav atsaukušās. 

Dolidovičs piedalījies septiņās olimpiskajās spēlēs un 12 pasaules čempionātos. Viņa labākais rezultāts Olimpiādes spēlēs ir piektā vieta Sočos 2014. gadā masu starta sacensībās. 

Viņš ir savas meitas treneris. 

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu