Kanāda nonāk soļa attālumā no atgriešanās Pasaules kausa finālturnīrā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Kanādas izlase trešdien cīņā par vietu 2022. gada Pasaules kausa izcīņas futbolā finālturnīrā uzvarēja Salvadoru un palielināja izredzes pēc 36 gadu pārtraukuma atkal spēlēt finālturnīrā.

Kanādas un Salvadoras spēle beidzās ar rezultātu 2:0 (0:0). Vārtus otrajā puslaikā guva Atiba Hatčinsons un Džonatans Deivids.

Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību reģiona futbola asociāciju konfederācijas (CONMEBOL) kvalifikācijas zonā Kanāda ar 25 punktiem 11 spēlēs ir līdere.

Lai gan matemātiski Kanādas izlase vēl nav kvalificējusies Pasaules kausa finālturnīram Katarā, būtu jānotiek neveiksmju sērijai, lai Kanāda nespēlētu savā pirmajā Pasaules kausa finālturnīrā kopš 1986. gada, kad turnīrs notika Meksikā.

Kanādai vēl atlikušas trīs spēles, kas gaidāmas martā. Ja nākamajā spēlē 24.martā Kanādas izlase uzvarēs Kostariku, tā iegūs ceļazīmi uz Kataru.

Citās spēlēs trešdien ASV ar 3:0 (2:0) pārspēja Hondurasu. Spēle Minesotā notika -16 grādu pēc Celsija skalas sala apstākļos, tādēļ abu komandu spēlētāji laukumā devās vairākās apģērba kārtās, citi pat aizsedza seju, lietoja cimdus un siltos kreklus.

ASV izlasē vārtus guva Vestons Makenijs, Volkers Zimmermans un Kristians Pulišičs.

Pēc 11 spēlēm ASV izlasei ir 21 punkts.

Trešajā vietā turnīra tabulā ir Meksika, kurai arī ir 21 punkts pēc trešdien Mehiko gūtās uzvaras pār Panamu ar rezultātu 1:0 (0:0). Vienīgos vārtus spēlē guva Rauls Himeness.

Panama turnīra tabulā ar 17 punktiem ieņem ceturto vietu. Turnīra ceturtās vietas ieguvēja par vietu finālturnīrā cīnīsies ar Okeānijas zonas kvalifikācijas turnīra uzvarētāju.

Kostarika trešdien ar 1:0 (0:0) uzvarēja Jamaiku, saglabājot cerības kvalificēties finālturnīram. Pašlaik Kostarika turnīra tabulā ar 16 punktiem ir piektajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu