Smārts atzīts par NBA sezonas labāko aizsardzības spēlētāju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Markuss Smārts un Kairijs Ērvings
Markuss Smārts un Kairijs Ērvings Foto: Reuters/ScanPix

Bostonas "Celtics" aizsargs Markuss Smārts atzīts par 2021./22. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas labāko aizsardzības spēlētāju.

Daudzus gadus šajā nominācijā dominējuši uzbrucēja un centra pozīcijas spēlētāji. Iepriekšējo reizi aizsargs šo balvu ieguva 1996. gadā, kad par labāko atzina saspēles vadītāju Geriju Peitonu (Sietlas "SuperSonics").

Smārts ir otrais "Celtics" pārstāvis, kurš ieguvis NBA sezonas labākā aizsardzības spēlētāja balvu. 2008. gadā par labāko atzina Kevinu Gārnetu, kurš pēc tam togad "play-off" turnīrā kaldināja Bostonas kluba triumfu NBA čempionātā.

Balsojumā par NBA regulārās sezonas labāko aizsardzības spēlētāju Smārts ieguva 257 punktus. Aptaujā 37 no 100 sporta žurnālistiem un NBA apskatniekiem piešķīra "Celtics" spēlētājam pirmo vietu. 

Otro vietu balsojumā ieguva uzbrucējs Mikals Bridžess no Fīniksas "Suns" (202 punkti, 22 pirmās vietas balsis). Savukārt aptaujā trešo vietu ieguva Jūtas "Jazz" centrs Rūdijs Gobērs (136 punkti, 12 pirmās vietas balsis).

Gobērs par labāko aizsardzības spēlētāju tika atzīts 2018., 2019. un 2021. gadā, bet 2020. gadā balvu ieguva Janis Adetokunbo no Milvoki "Bucks".

Smārts šosezon 71 mačā vidēji pārtvēra 1,68 bumbas, kas ir septītais rādītājs līgā. Viņš kopumā pārtvēra 119 bumbas (sestais rādītājs). 19 mačos "Celtics" aizsargs pārtvēra vismaz trīs bumbas, divās no tām pat piecas.

28 gadus vecais Smārts šosezon vidēji laukumā pavadījis 32,3 minūtes, guvis 12,1 punktu, izcīnījis 3,8 atlēkušās bumbas un veicis 5,9 rezultatīvas piespēles.

NBA regulārajā čempionātā "Celtics" uzrādīja labāko aizsardzības reitingu (106,2 punkti) un vidēji mačā zaudēja vismazāk punktu (104,5 punkti). Pretinieki spēlēs pret Bostonas komandu uzbruka grozam ar sliktāko precizitāti gan no spēles kopumā (43,4%), gan no tālās distances (33,9%).

"Celtics" regulāro čempionātu pabeidza ar 51 uzvaru un 31 zaudējumu, ieņemot otro vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. NBA "play-off" bostonieši sākuši ar pēdējās sekundēs izrautu uzvaru pret Bruklinas "Nets".

Foto: nba.com
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu