Video Bertānam teicama spēle; Dalasa sērijā pārņem vadību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" piektdien viesos izcīnīja svarīgu uzvaru "play-off" turnīrā, pārņemot vadību Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā. 

"Mavericks" basketbolisti ar 126:118 (27:20, 41:31, 29:40, 29:27) viesos pieveica Jūtas "Jazz" vienību, izslēgšanas spēļu sērijas pirmajā kārtā līdz četrām uzvarām panākot vadību 2-1.

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja 13 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar 15 gūtajiem punktiem (1p. 3/3, 2p. 0/0, 3p. 4/7), divām atlēkušajām bumbām un vienu bloķētu metienu. "Mavericks" ar Bertānu laukumā guva par sešiem punktiem vairāk nekā ielaida.

15 gūtie punkti ir atkārtots latvieša karjeras rezultativitātes rekords izslēgšanas spēlēs.

"Mavericks" joprojām turpina spēlēt bez līdera Lukas Dončiča, kurš kājas savainojumā iedzīvojās regulārās sezonas noslēdzošajā mačā. Komanda gan pirms šī mača ziņoja, ka ir optimistiski noskaņota par slovēņa dalību kādā no nākamajām divām spēlēm.

Līdera prombūtnē rezultativitātes nastu uz saviem pleciem atkal uzņēmās Džeilens Bransons un Spensers Dinvidijs, gūstot attiecīgi 31 un 20 punktus. Vēl 17 punktus, spēlē iesaistoties no rezervistu soliņa, guva vācietis Maksimiliāns Klebers, bet 14 punkti bija Dorianam Finnijam-Smitam, kurš ar precīzu tālmetienu apmēram divas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca desmit punktu pārsvaru.

"Jazz" sastāvā rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Donavans Mičels, bet 24 punktus pievienoja Bojans Bogdanovičs.

"Jazz" basketbolisti dalasiešus bija uzvarējuši 11 mājas spēlēs pēc kārtas.

Sērijas ceturto maču komandas aizvadīs sestdienas vakarā Dalasā plkst. 23.30 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu