FIFA apliecinājusi gatavību atbalstīt Latvijas nacionālā futbola stadiona celtniecību

CopyDraugiem X Whatsapp
Vadims Ļašenko (pa kreisi) un Džanni Infantīno.
Vadims Ļašenko (pa kreisi) un Džanni Infantīno. Foto: www.lff.lv

Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadītājam Vadimam Ļašenko apliecinājis organizācijas gatavību atbalstīt nacionālā stadiona būvniecību, ziņo LFF.

Ļašenko 27. maijā viesojās FIFA birojā Parīzē, klātienē tiekoties ar Infantīno. Viena no sarunas galvenajām tēmām bija nacionālā futbola stadiona būvniecība. Pašlaik norisinās aktīvs darbs pie dažādām šī projekta īstenošanas detaļām, arī labākās iespējamās vietas izraudzīšanās.

"Stadiona projekta jautājumā, kura nepieciešamība Latvijas futbola attīstībai, manuprāt, ir neapšaubāma, uzturam regulāru komunikāciju un pārrunas ar visām potenciāli iesaistītajām pusēm. Protams, FIFA kā partneris tik grandioza projekta realizēšanā mums ir ļoti svarīgs. Tikšanās laikā vēlreiz ieguvu apstiprinājumu FIFA atbalstam, tāpat pārrunājam vairākas šī projekta iestrādnes un aktuālos procesus," sacīja Ļašenko.

"Tāpat mēs ļoti vēlamies spert nākamos soļus futbola popularizēšanā bērnu vidū pēc veiksmīgajiem bērnudārzu programmas un "UEFA Playmakers" projektiem, un tāpēc esam ļoti ieinteresēti FIFA piedāvātajā skolu futbola programmā. Esam tās realizēšanā jau ieguldījuši lielu darbu, lai jūnijā par to runātu jau ar Izglītības un zinātnes ministriju."

Tikšanās laikā LFF prezidents pauda gatavību Latvijā tuvākajā nākotnē uzņemt kādu no FIFA organizētajiem jaunatnes vai sieviešu izlašu finālturnīriem. Abi prezidenti pārrunāja arī LFF un FIFA sadarbību izskanējušajā lietā ar vairāku Latvijas klubu un futbola darboņu iespējamo dalību, kurā tiek gaidīts attiecīgs FIFA atzinums un lēmumi.

"Esam par izskanējušajiem apgalvojumiem labi informēti. Pats personīgi esmu runājis ar visām iesaistītajām pusēm. Sadarbojamies ar FIFA apstākļu noskaidrošanā un gaidām attiecīgus lēmumus," piebilda Ļašenko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu