Feldmanis: Piesaistām spēlētājus un dodam viņiem iespēju parādīt sevi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
3x3 basketbola komandas galvenais treneris Rolands Freimanis piedalās preses konferencē, kurā informē par Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" sezonas aktualitātēm.
3x3 basketbola komandas galvenais treneris Rolands Freimanis piedalās preses konferencē, kurā informē par Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" sezonas aktualitātēm. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" iesaistījusi Artūru Ausēju savā treniņprocesā, otrdien notikušajā preses konferencē atklāja vienības galvenais treneris Raimonds Feldmanis.

Basketbola kluba "Ventspils" aizsargs Ausējs pagājušajā nedēļā komandā ar Nauri Miezi, Artūru Strēlnieku un Agni Čavaru piedalījās Novisadas "Challenger" turnīrā. "Rīgas" vienībai patlaban nevar palīdzēt Edgars Krūmiņš, kurš dziedē traumu, kā arī Pasaules tūrē šovasar nespēlēs Kārlis Pauls Lasmanis, kurš gatavojas debijai ASV profesionālajā strītbola līgā "Big3".

"Iztērējām daudz emociju olimpiskajās spēlēs, taču puiši ir gatavi turpināt darbu. Pirms došanās uz Pasaules kausu startēsim "Saulkrastu kokteilī", tāpat aizvadīsim nometni Ventspilī. Saulkrastos spēlēs Lasmanis, Miezis, Strēlnieks un Čavars," atklāja Feldmanis.

Pasaules tūres pieteikumā līdz vasaras beigām būs Krūmiņš, Miezis, Strēlnieks, Čavars un Ausējs. Lasmanis pieteikumā tiks iekļauts pēc sezonas beigām "Big3" līgā.

"Ausējs ir iesaistīts komandas treniņu procesā un mēģinām integrēt viņu mūsu vidē. Saprotam, ka nav vienkārši pārslēgties no klasiskā basketbola uz 3x3. Tagad esam pieteikuši piecus spēlētājus un viena vieta ir palikusi brīva priekš Kārļa, kad viņš atgriezīsies no "Big3" līgas. Ausējs ir treniņprocesa un rotācijas spēlētājs," stāstīja Feldmanis.

"Piesaistām spēlētājus un dodam iespēju viņiem parādīt sevi, piemēram, Francim Lācim, Arnoldam Helmanim, Oskaram Hlebovickim. Manā skatījumā, deviņi spēlētāji ir optimālais sastāvs, bet reizēm treniņos piedalās pat 11. Ir iespēja sparingot un viņiem ļoti labi sanāk," atzīmēja Feldmanis.

Vasaras sākumā Feldmanis palīdzēja Ukrainas vīriešu basketbola izlases galvenajam trenerim Ainaram Bagatskim, taču pagaidām nav zināms, vai ar ukraiņiem viņš strādās arī turpmākajos mēnešos.

"Ainars mani uzaicināja palīdzēt asistēt viņam darbā ar Ukrainas izlasi. Paskatījos un salīdzināju kalendārus un secināju, ka jūnija sākumā tas netraucē manam pamatdarbam. Tiku aicināts arī uz nometnēm Itālijā un Portugālē, taču uzreiz jau pirmajā sarunā atteicu, jo jākoncentrējas ir Pasaules kausam 3x3 basketbolā," uzsvēra Feldmanis.

Tikmēr Lasmanis pauda gandarījumu par gaidāmo debiju "Big3" līgā, kas viņam karjerā ir jauna virsotne, kurā jāsāk viss no nulles un jāmēģina sevi pierādīt.

""Rīgas" komanda man ir kā ģimene, tāpēc palīdzēšu arī Latvijas izlasei Pasaules kausā, kurā līdz šim vēl neesam uzvarējuši," teica Lasmanis.

Visvairāk viņu uztraucot noteikumi, kas "Big3" līgā ir citādāki, nekā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) turnīros.

"Būs jāpielāgojas un pirmajos turnīros būs grūti. Treniņos ASV daudz strādāsim. Jau tagad varu teikt, ka spēle būs vērsta uz apakšu un spēlē "postā". Varbūt vairāk būs jāpastrādā svaru zālē," secināja Lasmanis.

Miezis jautājumā par Lasmaņa prombūtni atzina, ka "Rīgas" komanda jau ir pieradusi spēlēt dažādos sastāvos. Pirmajos divos Pasaules tūres posmos Latvijas komanda bija spiesta spēlēt pat trijatā.

"Nevienam nedevām atlaides un cīnījāmies, cik spēkam. Pēc katras spēles, ejot malā, nāca ģībonis. Īss laiks un klāt ir nākamā spēle. Visu laiku ir jāmainās pie katras "mirušās bumbas", kaut vai atpūta ir vien 3-5 sekundes," teica Lasmanis.

Arī komandas kapteinis Agnis Čavars pauda prieku par Lasmaņa debiju "Big3" līgā, jo no tā iegūs arī pati komanda. Par Ausēja integrēšanu komandā viņam uztraukumu nav, jo olainietis sevi jau iepriekš labi pierādījis 3x3 basketbola laukumos.

"Viņš jau ir spēlējis "Ghetto Games" un bijām analizējuši viņa spēli. Ar treneri secinājām, ka viņš labi iekļautos mūsu sastāvā. Nesenajā turnīrā viņš aizvadīja vienu izcilu spēli. Domāju, ka viņš būs labs papildinājums mūsu komandai," teica Čavars.

"Trijatā ir ļoti grūti spēlēt pēc mazas atpūtas. Domāju, ka diezgan labi nostartējām un nedevām nevienam ceļu. Tāda bija situācija un mēs pielāgojāmies, jācer gan, ka nākotnē tā neatkārtosies," spēlēšanu turnīros trijatā komentēja Čavars.

Krūmiņš aprīlī Latvijas pēc spēka otrās līgas jeb Nacionālās basketbola līgas (NBL) mačā guva rokas traumu. Sportistam ir elkoņa locītavas mežģījums un viņš cerēja atgriezties ierindā līdz Pasaules kausam, kas 21.-26.jūnijā notiks Beļģijas pilsētā Antverpenē, taču turnīrs viņam ies secen. Runājot par komandas nākotni līdz Parīzes olimpiskajām spēlēm, viņš atzina, ka lielu lomu spēlēs fiziskā forma un veselība.

"Ejam soli pa solim uz priekšu, un pēc katras sezonas vērtēsim, kā strādāt nākotnē. Ja kādreiz bija jāpierunā spēlētāji, tad tagad pēc mūsu panākumiem ir liela ieinteresētība sevi pierādīt," teica Krūmiņš.

Strēlnieks pēdējos gados ir komandas piektais spēlētājs, kurš aizvieto prombūtnē esošos 3x3 basketbolistus. Pēc Krūmiņa traumas un Lasmaņa jaunajiem karjeras izaicinājumiem viņš komandā iesaistās arvien vairāk.

"Ir patīkami, ka esmu iekļāvies viņu ģimenē. Kārļa prombūtnē spēle ir citādāka un jāmēģina spēlēt tikpat labi, cik viņš. Pēc pēdējā turnīra sapratām, ka jāuzlabo aizsardzība," pauda Strēlnieks.

Latvijas izlase pērnvasar Tokijā kļuva par vēsturē pirmo čempioni 3x3 basketbolā vīriešiem, finālmačā ar rezultātu 21:18 pārspējot Krievijas Olimpiskās komitejas komandu.

Tokijā kopā ar Latvijas komandu bija izlases galvenais treneris Feldmanis, fiziskās sagatavotības treneris Dāvis Feikners un fizioterapeits Oskars Urbanovičs. Nozīmīga loma titula izcīnīšanā bija arī Strēlniekam, kurš kā komandas piektais spēlētājs palīdzēja sekmēt kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu