Banki nosauc Latvijas basketbola izlases kandidātus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki izraudzījies 15 spēlētājus, kuri gatavosies 2023. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīra trešā posma spēlēm ar Serbijas un Slovākijas izlasēm, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Ar Serbiju Latvijas komanda tiksies 30. jūnijā "Arēnā Rīga", bet Slovākiju 3. jūlijā Levicē.

Izlases kandidātu sarakstā nav atrodami Mārtiņš Meiers, Marejs Mejeris, Jānis Bērziņš. Iepriekš kļuva zināms, ka šajos mačos Latvijas komandai nepalīdzēs Kristaps Porziņģis. 

Gatavojoties spēlēm ar Serbiju un Slovākiju, Latvijas valstsvienība 22. jūnijā aizvadīs pārbaudes spēli ar Lietuvas izlasi, kas tiks rīkota kā basketbola zaļumballe, ieskandinot Jāņus – ar muzikāliem priekšnesumiem un valstsvienības ilggadējā kapteiņa Jāņa Blūma godināšanu.

26. jūnijā notiks Latvija - Lietuva atbildes spēle Šauļos.

Latvijas valstsvienība 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra A grupas pirmajās četrās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras (pār Slovākijas izlasi un divreiz pār Beļģiju), kā arī piedzīvojusi minimālu zaudējumu Serbijā.

Latvijas un Serbijas izlases jau nodrošinājušas tiesības spēlēt kvalifikācijas otrajā posmā. 30. jūnija spēlē Latvija – Serbija izšķirsies, kura komanda grupā ieņems 1. vietu (savstarpējo spēļu rezultāti tiks ņemti līdzi).

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām (Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju). Pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023. gada februārī, grafiks būs atkarīga no vietu kārtības grupas noslēguma tabulā. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

Latvijas basketbola izlases kandidāti: Kristers Zoriks, Toms Leimanis, Artūrs Žagars, Dairis Bertāns, Rihards Lomažs, Artūrs Kurucs, Artis Ate, Artūrs Strautiņš, Rodions Kurucs, Dāvis Bertāns, Rolands Šmits, Andrejs Gražulis, Mārcis Šteinbergs, Anžejs Pasečņiks, Klāvs Čavars.

Banki darbā ar Latvijas izlasi asistē Jānis Gailītis un Artūrs Visockis-Rubenis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu