Dončičs: Eiropā komandas labāk spēlē aizsardzībā nekā NBA

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs
Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs Foto: FIBA.com

Slovēnijas basketbola izlases līderis Luka Dončičs uzskata, ka Eiropā komandas labāk spēlē aizsardzībā nekā klubi Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Dončičs otrdien Ķelnē guva 36 punktus un kaldināja Slovēnijas izlases uzvaru Eiropas čempionāta mačā ar rezultātu 88:80 pret mājinieci Vācijas valstsvienību.

Pēc spēles preses konferencē Dončičam lūdza salīdzināt atšķirības starp spēli aizsardzībā Eiropā un NBA.

"Protams, NBA ir labāki aizsargi. Taču Eiropā komandas kopējā aizsardzība ir acīmredzami daudz iespaidīgāka," uzskata Dončičs.

Viņaprāt, Eiropā komandas aizsardzībā daudz vairāk izmanto dažādus taktiskos risinājumus.

"Tāpēc, ka laukums ir mazāks, aizsardzībā [soda laukumā] nav trīs sekunžu pārkāpuma. Komandas aizsardzība ir ļoti svarīga."

Dalasas "Mavericks" zvaigzne pirms pāris gadiem izteicās, ka noteikumu atšķirību un laukuma izmēra dēļ NBA esot vieglāk gūt punktus nekā Eiropā.

Slovēnijas izlase ar Dončiču priekšgalā izcīnījusi trīs uzvaras četros mačos un kvalificējusies Eiropas čempionāta astotdaļfinālam.

"EuroBasket 2022" grupu turnīra noslēgumā 2017. gada Eiropas čempionāta uzvarētāja Slovēnija trešdien spēkosies ar 2021. gada Tokijas olimpisko spēļu vicečempioni Franciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu