Merzļikins: Daži komandas biedri domāja, ka es viens pats visu izglābšu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins intervijā "Sporta Avīzei" atzīst, ka 2022. gada pasaules čempionātu (PČ) viņš atstājis ar rūgtu vilšanos. Šī gada turnīrā viņš nav izjutis kopību, kāda bijusi iepriekš.

2018. gada pasaules čempionātā, sasniedzot ceturtdaļfinālu, Latvijas hokeja valstsvienība bijusi kā viena ģimene, taču šogad bijis citādāk. Latvijas hokejisti samierinājās ar iegūtu 10. vietu. 

"Tā nav mūsu vieta! Neuzskatu, ka tajā čempionātā nospēlējām tā, kā mēs visi mākam spēlēt, zinu, ka varam labāk. Tas nebija labākais čempionāts kā komandai. Diemžēl redzēju individuālismu, bet, kad 2018. gadā tikām ceturtdaļfinālā, bijām kā vienota ģimene," intervijā "Sporta Avīzei" norādīja Merzļikins.

Merzļikins šogad pasaules čempionātā spēlēja piekto reizi, izlasē atgriežoties pēc divu gadu pārtraukuma.

"Pirms tam nevarēju sagaidīt, kad tikšu uz čempionātu, jo man pietrūka čaļu, Latvijas izlases krekla uzvilkšanas. Tomēr šoreiz uz mani bija ļoti liels spiediens, daži komandas biedri domāja, ka tad, kad es atradīšos vārtos, viens pats visu izglābšu. No malas redzēju, ka pret [Artūru] Šilovu bija citāda attieksme. Man bija trauma, spēlēju, neskatoties uz to, bet vienā brīdī vienkārši atmetu ar roku, jo redzēju, ka komandai ir labāks rezultāts, vārtos stāvot Šilovam," neslēpa Merzļikins. 

Šī gada pasaules čempionātā viņš piedalījās piecās spēlēs, kurās vidēji savos vārtos ielaida 4,26 ripas un atvairīja 86,2% pretinieku metienu. 

Merzļikins pirms pasaules čempionāta centies izlasi satuvināt kā ģimeni, tomēr viņam tas nav izdevies, un tāpēc vārtsargs apņēmies, ka nākamreiz to vairs nedarīs.

Viņš gan atklāja, ka nekad izlasei neatteiks, ja vien būs brīvs no kluba, netraucēs veselības vai ģimenes apstākļi.

"Vilkt Latvijas kreklu man ir milzīgs gods. Vienmēr esmu sapņojis kļūt par nākamo [Artūru] Irbi, jo Irbe bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc izvēlējos hokeju un kļuvu par vārtsargu. Tikai pēc tam šo sportu ļoti iemīlēju. Jā, ja būs ģimenes vai citi iemesli, padomāšu divreiz, vai doties uz izlasi. Toreiz, kad sieva bija stāvoklī ar manu pirmo bērnu, dzirdēju ļoti daudz stulbību – bija cilvēki, kuri teica, ka tas taču tikai bērns. Savukārt šogad, kad stāvoklī bija Zemgus [Girgensona] sieva, neviens to pat nepieminēja. Tas bija reāli pretīgi," stāstīja Merzļikins. 

Šobrīd Merzļikins Kolumbusas "Blue Jackets" sastāvā gatavojas jaunajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai. 

Viņš cer, ka varēs piedalīties 2023. gada pasaules čempionātā, kas risināsies Somijā un Rīgā. Sākotnēji tas tika paredzēts Sanktpēterburgā, bet Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) Krievijai rīkošanas tiesības atņēma. 

"Spēlēt mūsu, labā nozīmē, psihopātisko fanu priekšā būs milzīgs pluss. Mani krievu komandas biedri latviešu līdzjutējus nosauca par psihopātiem, jo viņi iepriekšējā čempionāta laikā nespēja gulēt – fani visu laiku bija pie viesnīcas un bļāva par Latviju. Ļoti patīkami to dzirdēt! Mums ir ļoti labi fani, un viņi ir tiešām ļoti skaļi. Tas izlasei ir milzīgs pluss," pauda Latvijas izlases vārtu vīrs. 

Nākamgad pasaules čempionātā Latvija spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Šveici, Čehiju, Kazahstānu, Slovēniju, Slovākiju un Norvēģiju. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu